Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Susurluk'ta Köprü temeli atıldı

Susurluk

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından 3 milyon 120 bin lira yatırım bedeliyle Susurluk'a kazandırılacak Buzağılık Köprüsü'nün temeli törenle atıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından 3 milyon 120 bin lira yatırım bedeliyle Susurluk'a kazandırılacak Buzağılık Köprüsü'nün temeli törenle atıldı.
Buzağılık, Kayıkçı, Kocapınar, Ekinlik, Kalfa, Yaylaşehir ve Gürece gibi kırsal mahallelerin Susurluk'a ulaşımı açısından köprünün önemine değinen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, üç yıldır bekleyen bu yatırımın Balıkesir'in büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte gerçekleştiğine dikkat çekti.
Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: Buzağılık köprüsü bundan 3 yıl önce tehlike arz ettiği için kapatıldı. O dönem bende milletvekiliydim. Bu köprüyü hangi kuruma yaptırabiliriz diye bazı kurumlarla irtibata geçtik. Karayollarına gittik, bizim sorumluluğumuzda değil diye bize burayı yapamayacaklarını söylediler. DSİ'ye gittik onlarda biz de yapamayız dediler. O kadar uğraştık yaptıramadık. İl Özel İdaresi'nin bütçesinden buranın yapılması gerekir ancak İl Özel İdaresi'nin yıllık yatırım bütçesi 10-12 milyon lira. Dolayısıyla bu köprü yapılamadı. Balıkesir'in büyükşehir belediyesi olmasının en büyük faydası buradaki Buzağılık Köprüsü'nün yapılmasıdır. Buzağılık, Kayıkçı, Kocapınar, Ekinlik, Kalfa, Yaylaşehir, Gürece ve onların mahalleleri bu köprüden istifade edecek.” dedi.
Uğur: 2015 yılı bitmeden Buzağılık Köprüsü tamamlanacak”
Buzağılık Köprüsü'nün teknik özellikleri hakkında bilgi veren Başkan Uğur, köprünün 2015 yılı içerisinde tamamlanacağını kaydetti.
Başkan Uğur, 3 milyon 120 bin liraya ihalesi yapıldı. Projenin bitim tarihi 22.11.2015. Bu yıl içerisinde bu köprü bitirilmiş olacak. 120 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde sağında-solunda birer metre yaya yolu var. Ortasında dörder metre araç yolu var. Susurluk'umuza Buzağılık Köprüsü hayırlı uğurlu olsun.”
Vali Yaman: Büyükşehir Belediyesi'ni kutluyorum”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmasıyla büyük bir ivme yakaladığını dile getiren Vali Mustafa Yaman, yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesinin il sınırları içerisindeki tüm altyapı hizmetlerine koştuğunu açıklayan Vali Yaman, Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere mesai arkadaşlarını ve ekibini kutluyorum. Bu hizmetler en kısa sürede bitecektir. Burası bir mahalleye değil bir bölgeye hizmet edecektir. Burası grup yoludur bu gruptaki insanlarımız kısa yoldan karşıya geçme imkânına sahip olacaklardır. İnşallah bu hizmetler artarak devam edecektir” dedi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false