Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Susurluka daha fazla acı çektirmeyin

Susurluka daha fazla acı çektirmeyin

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Susurluk Şeker Fabrikasının atıl bırakma nedeninin açıklanmasını istedi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Susurluk Şeker Fabrikasının atıl bırakma nedeninin açıklanmasını istedi.
MHP Milletvekili Bulut, Susurluk Şeker Fabrikasının Atıl durumda olduğunu anlattı.
Susurluk Şeker Fabrikasının durumunu TBMM gündemine getiren Bulut, Başbakan`a Özelleştirme kapsamında bulunan şeker fabrikalarının kapsamdan çıkarılarak faaliyete geçmesi gerektiğini işaret etti.
Milletvekili Bulut, ülkemizde 25 şeker fabrikası özelleştirme kapsamında bulunduğunu, bunlardan birisinin de Balıkesir Susurluk Şeker Fabrikası olduğunu belirterek, şeker fabrikaların acilen özelleştirme kapsamından çıkartılması gerektiğini ifade etti.
2 yıldan bu yana Susurluk Şeker Fabrikasının çalışmadığını önergesinde belirten MHP Milletvekili Bulut,  Susurluk Şeker Fabrikasının üretime biran önce başlaması gerekmektedir dedi. 
Fabrikanın üretime başlaması ile Milli Ekonomimiz ve Bölge ekonomimiz açısında faydası olacağının da şüphesiz olduğunu vurgulayan Bulut, Susurluk Şeker Fabrikasının hangi sebeple atıl durumda bırakıldığını, Susurluk Şeker Fabrikasının Özelleşme kapsamından çıkarılması konusunda bir çalışmanız olacak mıdır? Şeker Fabrikalarımız atıl durumda bırakılmış ve ülkemiz dışarıdan şeker ithal eder hale getirilmiştir. Şeker üretme kapasitemiz olmasına karşın dışarıdan şeker ithal etme sebebiniz nedir? sorularını Başbakan`a yöneltti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli