Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Susurluk ve Bigadiçte çöp alanı dönüşümü

Susurluk ve Bigadiçte çöp alanı dönüşümü

Balıkesir Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında Susurluk ve Bigadiçte transfer istasyonu inşaat çalışmalarına başlandı.

Balıkesir Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında Susurluk ve Bigadiç`te transfer istasyonu inşaat çalışmalarına başlandı.
Çalışmalarla, Susurluk Simav Çayı kenarı ve Bigadiç`te bulunan vahşi depolama sahaları rehabilite edilerek, çöpler Balıkesir merkez depolama sahasına naklediliyor.
Rehabilitasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından Susurluk Orta Mahalle ve Bigadiç Servi Mahallesi Yeni Mezarlık çevresinde katı atık transfer istasyonu inşaat çalışmaları kapsamında, Susurluk Simav Çayı kenarındaki toplam 80 bin metreküplük alan rehabilite ediliyor.
Bigadiç Orman arazisindeki 120 bin metre küplük çöp sahasının ise rehabilitasyon çalışmalarına devam ediliyor.
Merkez Düzenli Depolama Alanı ile Bigadiç ilçesi arasındaki uzaklık 46 km, Susurluk ilçesi arasındaki uzaklık 55 km olduğundan, proje kapsamında transfer istasyonları Bigadiç ve Susurluk ilçelerine inşa ediliyor. 
Transfer İstasyonlarının tamamlanmasının ardından ilçelerde toplanan çöpler, transfer istasyonlarına hidrolik sıkıştırmalı araçlarla getirilecek ve transfer istasyonundaki bu çöpler Bigadiç`ten 36 m3`lük, Susurluk`tan 52 m3`lük treylerle Balıkesir Düzenli Depolama Sahasına taşınacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false