Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Susurluk Belediyesinden çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor

Susurluk Belediyesinden çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor

Susurluk Belediyesi'nde çalışırken işten çıkartılan 76 işçinin eylemi belediye hizmet binası karşısında devam ediyor.

Susurluk Belediyesi'nde çalışırken işten çıkartılan 76 işçinin eylemi belediye hizmet binası karşısında devam ediyor.
İşçilerin bağlı olduğu sendika ise işçilerin işe iadesi için dava açtı.
İşçilerin eylemlerine çocukları da katılıyor. Çocuklar annelerini bırakmıyor. İşçilerin işlerine iade edilmesi için Sendika Genel Merkezi tarafından avukatlar Susurluk ilçesine gelerek işçiler adına dava açtılar. Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yüksel Özden, Mali Sekreter Barbaros Özüipek ile birlikte Susurluk Belediyesi önünde bulunan işçilerin yanına geldi.
İşçilerin devam eden eylemlerine destek olan ve işçilerle birlikte slogan atan Başkan Yüksel Özden, süreç ile ilgili açıklama yaptı. İşçiler belediye karşısından ayrılmıyorlar, öğle yemeklerini orada yiyorlar, sık sık protestoda bulunup işlerine geri dönmek için mücadelelerini bırakmıyorlar diye konuştu.
Direnen işçilerin Susurluk Belediyesi'nde 4-5-6 yıldır su ve kanalizasyonda, greyderde, şoförlük yapan işçiler olduğunu ifade eden Özden, Ancak 30 Mart'ta göreve gelen Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu çalışanların çalışmalarının yasal olmadığı gerekçesi ile yeni bir şirket kurdu. 131 arkadaşın 54'ü bu şirkete geçti. 76 arkadaşımız belediye önünde işlerini, ekmeklerini istemektedirler. Belediye Başkanımızdan ve siyasilerimizden bu arkadaşlarımızın çalışma azimlerini kırmamalarını ve belediyeye geri dönmeleri için destek istiyoruz. İşçilerimizin 14 Haziran itibari ile iş akdi fesh edildi. 76 arkadaş adına davamızı açıyoruz. Bu davayı kazanacağımızdan eminim. Artık bu meseleyi yargıya taşıdık, bu eylemimiz yargı sonuçlanıncaya kadar devam edecektir. Arkadaşlarımızın tek isteği çalışmak, evlerine ekmek götürmektir. İşten başka bir talebimiz yoktur. Siyasi bağlamda hiçbir eylemimiz yok. Tek isteğimiz ekmeğimizdir. Sayın Belediye başkanından biraz insaf biraz vicdan bekliyoruz” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli