Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu:

Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu:

Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu, belediye başkanlarının, yönettikleri kentlerin ufkunu açması, o kentte yaşayan insanların yaşamlarını değiştirip, kolaylaştırmaları gerektiğine dikkati çekti.

Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu, belediye başkanlarının, yönettikleri kentlerin ufkunu açması, o kentte yaşayan insanların yaşamlarını değiştirip, kolaylaştırmaları gerektiğine dikkati çekti.
Siyaset, dürüst insanların elinde olmalı
Ülkemizdeki siyasetin, artık dürüst kişilerin elinde olması gerektiğinin altını çizen Bozoğlu, şu değerlendirmede bulundu:
"Siyaset dürüst ellerde, kaliteli kişilerin ellerinde şekillenmelidir. Ama günümüz Türkiye`sinde bunu göremiyoruz. Bu nedenle dürüst kişilerin, siyasete girmesinin önünü açmamız gerekiyor."
Başkanlığın temsil giderleriyle hizmet üretiyorum
Susurluk Belediye Başkanı olarak kendisine ait temsil giderlerinin aylık yaklaşık 1 milyon lirayı bulduğunu, bu paranın tek kuruşuna dokunmayarak, ilçeye hizmet için kullandığını vurgulayan Bozoğlu, şunları söyledi:
"Görevde bulunduğum dört yıllık süre içinde, bu parayla ilçemizde 1000 dolayında gence spor olanağı sağlıyorum. İlçedeki 222 engelli vatandaşımızın her çeşit gereksinimlerini yerine getiriyorum. Onlar için toplam 102 engelli aracı aldım. Onların her çeşit etkinliklerimize, pikniklerimize, düzenlediğimiz tiyatro gösterilerine katılmalarını sağlıyorum. İlçemizdeki 375 fakir ailenin, 12 ay süreyle her çeşit ekonomik gereksinimini gideriyorum. 60 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımıza, istedikleri kentlere, ücretsiz olarak gezi yapma olanağını veriyoruz. Tüm okullarımızın sportif faaliyetlerine belediye olarak destek veriyoruz."
Olandan alıp, olmayana veriyoruz
Susurluk Belediyesi 56 milyon liralık borçla ve devletin alacakları dışında 444 icra dosyasıyla devraldıklarına işaret eden Bozoğlu, şöyle konuştu:
"Göreve geldiğimde 11 yıldan beri işçi ikramiyeleri ödenmemişti. Çalışanlar, 23 aya yakın süredir maaşlarını düzenli alamıyordu. Belediyede çalışan işçilerin büyük bölümü taşeron firmalara aitti. 85 yeni işçiyi göreve getirdim. Şu anda belediyemiz bünyesinde çalışan 300 işçi de kadroludur. 6 milyon lirayla aldığım belediye bütçesini 16 milyon liraya yükselttik. Bu bütçenin yüzde 70`ini kendi kaynaklarımızdan sağlıyoruz. Belediyemizde odacımız, makam aracım ve şoförüm yok. Bu arada, ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımızdan aldığımız yardımları, ekonomik durumu uygun olmayan vatandaşlarımız için kullanıyoruz."
Spora büyük destek veriyoruz
23.558 nüfusa sahip bulunan Susurluk`ta 8 mahalle ve tüm caddelerin yollarının parke kaplandığını belirten Başkan Bozoğlu, spora da ayrı önem verdiklerini vurgularken, şunları söyledi:
"Amatör sporlara sonsuz destek veriyoruz. Susurluk Belediyesi olarak takımımız yok. Zaten böyle bir takımın anlamı da yok. Belediyelerin spor politikaları olmalı, takımları değil. Örneğin, Bandırmaspor`a her yıl harcanan paralarla Bandırma`da binlerce kişi spor yapma olanağına kavuşur."
Festivalimizi 100 bin kişi izledi
Geçtiğimiz günlerde 14 gün süren Susurluk Ayran Festivali için 114 bin lira harcadıklarını, festivali 100 bin kişinin izlediğini vurgulayan Bozoğlu, gerçekleştirdikleri bazı hizmetleri de şöyle anlattı:
"22 bin mezarın yer aldığı mezarlığımız çok güzel bir görünüme kavuşturuldu. Şu anda her mahallemizde 650 adet bankımız bulunuyor. Önümüzdeki günlerde bunların sayısını bine yükselteceğiz. Eski yıllarda, 1.500 lira aylıkla kiraya verilen Susurlun Parkı`nı şimdi kendimiz işletiyoruz. Şu anda buradan, yıllık kazancımız 1 milyon 300 bin lirayı buluyor.. Balıkesir yolunun kenarında bulunan tesislerimizden aylık kazancımız 44 bin liradır. Dört yıl içinde kentimize 15 bin fidan diktik. Tatlı su akan 150 sokak çeşmemiz var. Belediyemizin kasasından sadece 750 bin lira çıkarak, ilçemize bir yüzme havuzu kazandırdık."
Bir ülkede, iş, aş ve aşkın bitmesi durumunda her şeyin biteceğini öne süren Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu, "Ne yazık ki ülkemiz, şu anda bu durumdadır" diye konuştu.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli