Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Susurluk Şeker Fabrikası 11 Eylül´de hizmete giriyor

Susurluk Şeker Fabrikası 11 Eylül´de hizmete giriyor

Susurluk Şeker Fabrikası 11 Eylül 2017 tarihinde yeniden faaliyete başlıyor.

Susurluk Şeker Fabrikası 11 Eylül 2017 tarihinde yeniden faaliyete başlıyor.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, AK Parti Susurluk İlçe Başkanı Şükrü Gür ve beraberindeki heyetle birlikte Susurluk Şeker Fabrikası´nın 2017-2018 pancar alım ve şeker üretim kampanyasına hazırlık çalışmalarını inceledi.
11 Eylül´de açılışı yapılacak olan işletmede Fabrika Müdürü Hakan Çelik´ten bilgi alan Kırcı, şunları söyledi: ?Burada çarkların dönmesi bölgemizde tarımsal üretime yeni bir ivme kazandıracak. Fabrikanın bölgemiz tarımı için bir denge unsuru olduğunun bilincindeyiz, tarımdan sanayiye tüm dinamikleri etkiliyor. Konuyu Ankara´da bakanlık düzeyinde de sık sık dile getirdik çok şükür girişimlerimiz sonuç verdi. Bugün de faaliyete geçirilme çalışmalarını yerinde incelemek için geldik. Ülkemiz tarımında önde gelen yörelerden biriyiz. Burada geniş bir arazide pancar ekimi yapılıyor.?
Susurluk Şeker Fabrikası´nın günlük olarak yüksek işleme kapasitesine sahip bir tesis olduğunu belirten Kırcı, ?Başta Bursa ve Balıkesir olmak üzere Güney Marmara´nın tamamına hitap ediyor, bölge ekonomisine yüksek bir katma değer sağlıyor. Bu yıl modernleştirme çalışmaları kapsamında 10 milyon TL´nin üzerinde harcama yapıldı daha da yapılacak. Fabrikanın bu yıl içinde 70-80 gün civarında çalışması öngörülüyor, sezonda yaklaşık 350 bin ton pancar teselsül edilecek. Bu bölgemiz çiftçisine ortalama 80-90 milyon lira ödeme demek. Pancarın tarımda ve sanayide oluşturduğu istihdam diğer alternatif ürünlerle kıyaslanamaz. Uygun fiyat ve ödeme koşulları pancar tarımına ilgiyi arttırıyor. Fabrikanın faaliyete geçirilmesi sadece pancar üreticimiz için değil küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık sektörü içinde büyük faydalar sağlayacak. Küspe en ucuz maliyetli yemlerden biri. Bol ve ucuz yem üreticinin girdi maliyetlerini biraz daha düşürecek, hayvancılık daha da canlanacak. Susurluk Şeker Fabrikası çiftçiden nakliyeciye kadar bölge insanımıza ekmek kapısı olacak? dedi. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli