Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

“Süslü kadınlar” Erdek’te de bisiklete binecek

“Süslü kadınlar” Erdek’te de bisiklete binecek

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”, 19 Eylül 2021 Pazar günü yapılacak. Tur, ülke genelindeki birçok il ve ilçede aynı gün ve saatte gerçekleşecek. Saat 17.00’de başlayacak tur, Erdek’te de Ayfer Yazıcı’nın organizasyonunda, cumhuriy

 “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”, 19 Eylül 2021 Pazar günü yapılacak. Tur, ülke genelindeki birçok il ve ilçede aynı gün ve saatte gerçekleşecek. Saat 17.00’de başlayacak tur, Erdek’te de Ayfer Yazıcı’nın organizasyonunda, cumhuriyet meydanında start alacak. Tura katılacak bisikletli kadınlar, “Çuğra” ve “Kurbağalıdere” bölgelerine gidip gelecek.
“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”, 2013 yılından beri her yılın eylül ayında düzenleniyor.
Turun genel koordinasyonunu, İzmir’de yaşayan ve “Uçuşan teker” olarak tanınan, Bandırmalı Sema Gür gerçekleştiriyor. Bandırma’nın eski emekli İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden Orhan Gür’ün kızı olan 1973 Bandırma doğumlu Sema Gür, 1997 yılından beri İzmir Amerikan Koleji’nde tarih öğretmenliği yapıyor.
“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”, “Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu” sloganı ile kadının özgür duruşunu göstermek, erkek egemen toplumda bisikletle özgürlük ve kadın temasına dikkat çekmek, daha çok kişinin bisiklete binmesini sağlamak, bisiklet yollarının yaygınlaşmasını gerçekleştirmek, bisiklet kazalarına işaret etmek, araç trafiğine alternatif bir düşünce yaratmak, çevreci ve sessiz bir ulaşım aracı olan bisikleti topluma düşündürmek amacını taşıyor.
Haber : Tuncay Ertan



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı