Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sur dibinde fidanlık yarattı

Sur dibinde fidanlık yarattı

Emekli bir polis memuru, kendi çabalarıyla Bandırma´da bir fidanlık yarattı.

Emekli bir polis memuru, kendi çabalarıyla Bandırma´da bir fidanlık yarattı.
Bandırma Bölge Trafik Müdürlüğü´nde, 1983-1988 yılları arasında baş komiserlik hizmetinin ardından emekli olup, hâlen 73 yaşında bulunan, Afyon´un Sandıklı ilçesinde doğan Yusuf Ölçüm, bu fidanlığı 20 yıllık çabası sonucunda yarattığını vurgularken, şunları söyledi:
?Emekli olduktan sonra bir gün, feribotla İstanbul´dan, Bandırmaya gelirken, yanımda konuşan iki akademisyenin, Bandırma göründüğünde, ?Şu kente bak! Beton yığınına dönmüş! Burada hiç adam yok muydu?´ şeklindeki sözlerini duydum. Bunun üzerine, evimin bulunduğu Paşabayır Mahallesi´nde, sur dibindeki bu fidanlığı yaratmak için kolları sıvadım. 20 yıllık bir emek sonunda bu bölgede, başta iğde olmak üzere dut, badem, ceviz, ayva, meşe, çam ve malta eriğinden oluşan bir fidanlık yaratmayı başardım. Bu fidanlığı gerçekleştirirken, belediye yönetimlerinden hiçbir yardım görmedim.?
Hâlen, gözü gibi baktığı bu fidanlığa, yerel yönetim dahil kimsenin ilgi göstermediğinden yakınan doğa ve çevre dostu Ölçüm, şunları söyledi:
?Bu bölge, alkoliklerin yatağı durumuna geldi. Geçtiğimiz günlerde buradan 12 çuval şarap ve bira şişesi topladım. Bu bölgede yetişmiş 250 dolayında ağaç var. Ancak altları çok bakımsız. Belediyemiz, bu bölgede mutlaka bakım yapmalı. İçinde bulunduğumuz yaz aylarında burayı mesken tutarak içki içenlerin attıkları sigara izmaritlerinden yangın çıkabileceği endişesi taşıyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: dibinde fidanlık yarattı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false