Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Süper Amatörde İlk Yarıda Son Haftaya Girerken

Süper Amatörde İlk Yarıda Son Haftaya Girerken

Ülkemiz genelinde devam etmekte olan Süper Amatör liglere baktığımızda 14 takım gibi için de en çok takım bulunan liglerden birisinin Balıkesir Amatör ligi olduğunu bu gün maalesef çok azımız biliyoruz.

Ülkemiz genelinde devam etmekte olan Süper Amatör liglere baktığımızda 14 takım gibi için de en çok takım bulunan liglerden birisinin Balıkesir Amatör ligi olduğunu bu gün maalesef çok azımız biliyoruz. Ve baktığımızda gerek körfez gerekse Marmara grubu olarak bütün takımlarımızın güçlü takımlardan oluştuğunu görüyoruz. Ve izlerken gerçekten takım ayırt etmeden aralarında sert bir mücadelenin olduğunu söyleyebiliriz.
Ve bu güb 12. haftasını geçtiğimiz ligimizde üset sıralarda olduğu kadar sn sıralarda da büyük bir mücadelenin varlığını görüyoruz.
İlk yarının son hatasına girerken 30 puanlı Altınoluk ve kendisini izleyen (29) Erdekspor ile (28) Edremit Bld.spor takımlarımızın 11. hafta maçlarından aldıkları galibiyetler ve  topladıkları puanlarla  4. ve 5. sıralarda bulunan (23) Küçükköy ve (23) Burhaniye Bld. takımları arasında yaratıkları puan farkları ile  ilk yarıyı ilk üç de kapatacaklarını görüyoruz.
Son sıralardaki mücadeleye baktığımız da  11. haftada İl Özel İdare ile Sakaryasporun berabere kalarak puanları paylaşmasının yanı sıra (7) Edincikspor ve (9)Yeni Sanayispor`un puan kaybetmeleri son sıralara fazla bir değişiklik getirmediği gibi orta sıralarda yer alan (15) Adaspor ve (17) Altınova Bld.spor takımları içinde ilave bir rahatlık verdi diyebiliriz.
Biliyoruz ki futbol her neticeye açık bir spor türü. Ama bu gün geldiğimiz noktada takımlar olarak baktığımızda hemen hemen takımlarımızın güçlerini öğrenebildiğimizi görüyorum. Örneğin bu gün hangi açıdan bakarsak bakalım Altınoluk, Erdekspor ve izlediğimiz Edremit belediye takımlarımız hem oyun olarak hem de güç olarak iyi bir görüntü veren takımlarımız. Ama şunu da söyleyelim ki mevcut duruma baktığımızda kulüpler için maddi kaynakların önemli olduğunu, birçok kulübümüzün parasızlıklar yüzünden zorlandıklarını ve hatta liglerden çekildiğini de iyi bildiğimizi düşünüyorum.
Demem o ki takımlar arasındaki rekabeti keşke paraya bağlı olmasın. Keşke bütün takımlarımız sahip oldukları alt yapılarıyla rekabetlere katılabilseler. Ama konumuz elbette bunlar değil. Başarı her zaman alkışlanmalıdır. Bende sadece önde olan takımlarımızı değil bu mücadeleye katılan ve bu mücadeleleri sürdürebilen tüm amatör takımlarımızı alkışlıyorum.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli