Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Süper amatörde heyecan yükseliyor

Süper amatörde heyecan yükseliyor

Erhan GÖÇMEN Balıkesir süper amatör ligi bayram için verilen aradan sonra bu hafta sonu oynanacak maçlarla start alıyor.

Erhan GÖÇMEN
Balıkesir süper amatör ligi bayram için verilen aradan sonra bu hafta sonu oynanacak maçlarla start alıyor. 2011-2012 Süper amatör futbol sezonunun 8. haftasında oynanacak maçlara baktığımızda bu hafta sonu gerçekten çok çetin maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum. Bu açıdan ben futbol severleri özellikle Edremit, Gönen, Altınoluk ve Zeytinli`de oynanacak maçları izlemeye çağırıyorum.
8. Haftaya topladığı 16 puanla lider giren Edremit Belediyespor bu hafta sonu 14 puanlı Erdekspor`u evinde konuk edecek. Edremit`i daha henüz izlemedik ama topladığı puanlarla lider durumda ve güçlülüğünü ortaya koymuş bir ekip görüntüsü var önümüzde. Erdekspor ise lige iyi başladı ama son iki maçında dört puan kaybederken iyi bir oyun ortaya koyduğunu da söyleyemiyoruz. Aslında Erdekspor oynadığı oyunlarda  iyi bir mücadele ediyor, koşuyor ama takımda daha henüz iyi bir oyun kurgusu yok. Daha çok kişisel başarılarla skoru götürüyorlar gibi bir durum var ortada. Ama dediğim gibi Erdekspor geçmişten günümüze iyi bir futbol kültürü olan bir kulüp. Çok çetin bir mücadele izleneceği kesin. Favorim ev sahibi takım ama Erdekspor bir puan alır diyorum.
 Gelelim haftanın bir diğer önemli maçına. Gönen`de 16 puanlı Gönen Termal bu hafta sonu 14 puanlı Etispor`u konuk ediyor. Her iki takımı da izledim. Özellikle Gönenspor Gürcü futbolcusu Lasho ile çok etkili ama bu etkisini diğer takım arkadaşları ile paylaşabilirse eğer Etispor`un işi çok zorlaşır gibi geliyor bana. Gönenspor takım olarak iyi pas yapıyorlar, çabuk çıkıyorlar ve çabuk geriye dönüyorlar bunlar ev sahibi için önemli avantajlar ama Etispor`unda yükselen bir oyun grafiği var. İyi top yapıyorlar. Hücumda da etkililer ama biraz kenarları kullanabilseler ki bunu yapacak oyuncuları da var daha da başarılı olabilirler. Demem o ki Etispor kolay lokma değil. Gerçekten güzel bir maç izleyeceğiz gibi geliyor bana ve ben eğer zaman bulursam bu hafta sonu bu maçtayım. Sonuç olarak tahminim ev sahibi takım ağır basıyor ama dediğim gibi Etispor da iyi bir ekip olma yolunda süratle ilerliyor. Etispor bir puan alırsa da sürpriz olmaz diyorum.
Alın size zor bir maç daha. Liderin takipçisi 16 puanlı Altınoluk bu hafta 14 puanlı Sındırgı`yı evinde konuk ediyor. Altınoluk`u daha henüz izlemedim ama dediğim gibi topladığı puanlarla yerini hak eden bir ekip. Sındırgı ise oyun kurgusu olan bir takım. İyi top yapıyorlar. Kesinlikle Altınoluk`u zorlayacaklar diyorum. Ev sahibi takım için kolay bir maç olmayacak yani. Bir sürpriz olursa şaşırmam ama ibreler ev sahibi takımdan yana.
Haftanın bir diğer zor maçı da Zeytinli`de oynanacak. 6 puanlı Burhaniye 5 puanlı Zeytinli`ye konuk oluyor. Denk kuvvetlerin karşı karşıya geldiği maçta fırsatları kullanan takımın önde bitireceği bir maç var Pazar günü Zeytinli`de. Ortada bir maç ben beraberlik olur diyorum.
Ve Sanayi bu hafta sonu üç puan için oynayacak. Son iki maçında oldukça iyi top oynayan 3 puanlı Sanayi bu hafta sonu topladığı 2 puanla ligde son sırada bulunan Susurluk ile oynuyor. Susurluk bu sene iyi görünmüyor. Sanayi ise toparlanma savaşı veriyor. Sanayispor ligdeki ikinci galibiyeti için oynayacak ve alacak gibi de gözüküyor bana. 
Ligin 16 puanlı üçüncü sıradaki ekibi Adaspor ise sahasında ligin bence çok centilmen bir ekibi olan 3 puanlı Bigadiç`i konuk edecek. Favorim ev sahibi takım Adaspor ama iyi bir maç olacağını söyleyebilirim.
Bu haftaki son maçımız Ayvalık`ta oynanacak. 5 Puanlı Sakaryaspor 6 puanlı Altınova`yı ağırlayacak. Yine denk kuvvetlerin bir diğer önemli maçı. Altınova`da toparlanmış görünüyor ama Sakaryaspor da  ev sahibi avantajı ile üç puanı almak isteyecektir. Ben beraberlik diyorum. Bu arada yıllardır söylenen ve hala söylenmeye devam edilen şu hakemlere itiraz konusunu bir kere daha söylemek isterim. Oyuna olan dikkati dağıtmaktan başka hiçbir faydası görülmeyen bu konuyu futbolcu kardeşlerimin bir kere daha düşünmesini ve itirazlarını artık sonlandırmaları gerekir diyorum. Biz oyunumuza bakalım ve topun peşinde olalım lütfen. Sokak arasında top oynamadığımızı düşünerek daha çağdaş ve de daha centilmen olmayı hedefleyerek adeta kavga eder gibi bir mücadeleyi etmeyi değil dostlukları paylaşarak mücadele etmeyi deneyelim istiyorum.Tüm amatör küme camiasına mutlu ve başarılı bir hafta sonu diliyorum.
Esen kalınız.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli