Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Süper Amatör Lig´de perde kapandı

Süper Amatör Lig´de perde kapandı

Gönen Belediyespor üçüncü, Erdekspor beşinci, Etispor yedinci olurken, Marmara takımı küme düştü

Balıkesir bölgesi, Süper Amatör Futbol Ligi´nde 2017-2018 sezonu geçtiğimiz hafta oynanan maçlarla sona erdi.
GÖNEN BELEDİYESPOR ÜÇÜNCÜ
Güney Marmara Bölgesi takımlarından Gönen Belediyespor, sezonu 62 puanla üçüncü sırada tamamlarken, Bölgesel Amatör Lig´e yükselmeyi de kıl payı kaçırdı. Yeşil-beyazlı takım, sezon boyunca oynadığı 28 maçtan 19´unu üç puanla kapatırken, 5 maçında berabere kalıp 4 maçını kaybetti. Gönen takımı, bu maçları sırasında rakip fileleri 59 kez havalandırırken, 16 golü ise filelerinde gördü.
ERDEKSPOR BEŞİNCİ
Güney Marmara Bölgesi´nin bir diğer takımı Erdekspor, sezonu 58 puanla beşinci olarak bitirdi. Erdek takımı, 28 maçından 18´ini kazanırken, 4´ünde berabere kaldı, 6 maçında ise yenilgi üzüntüsünü yaşadı. Kırmızı-beyazlı takım, bu maçlarında 72 gol atarken, 22 gol yedi.
ETİSPOR YEDİNCİ
Güney Marmara Bölgesi´nin bir diğer takımı olan Bandırma Etispor, sezonu 45 puanla yedinci sırada tamamladı. Kırmızı-beyazlı Bandırma takımı, 28 maçından 13´ünü kazanırken, 6´sında berabere kalıp 9´unda ise yenilgiye uğradı. Etispor, sezon boyunca 59 gol atıp 35 golü filelerinde gördü.
MANYAS BELEDİYESPOR KÜME DÜŞTÜ
Yine Güney Marmara Bölgesi takımlarından Manyas Belediyespor, 31 puanla küme düşen dört takımdan biri oldu. Manyas takımı, 28 maçının 8´ini üç puanla kapatırken, 7´sinde berabere kaldı, 13´ünde yenildi. Toplam 42 gol atan Manyas takımı, 57 gol yedi. Manyas Belediyespor, önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig´de mücadele edecek.
MARMARA ADALAR BELEDİYESPOR
Marmara ilçesinin takımı olan Marmara Adalar Belediyespor da başarısız bir sezon geçirerek küme düştü. Marmara takımı, haftalar önce, sadece 9 puana sahipken ligden çekilerek, on üçüncü sırada kalıp 1. Amatör Lig´e indi.
Marmara takımının yanı sıra ligden yine haftalar önce çekilen Ayvalık takımı Adaspor ve İvrindi Belediyespor da 3´er puanla on dördüncü ve on beşinci sıralarda lige veda ettiler.
İKİ BURHANİYE TAKIMI BAL´DA
Sezon sonunda ilk iki sırayı elde eden iki Burhaniye takımı, 2018-2019 sezonunda, Bölgesel Amatör Lig´de(BAL) mücadele etme hakkını kazandı.
Sezonu 66 puanla bitiren Cum. Mah. Burhaniyespor ile 63 puanla ikinci sırada yer alan Burhaniye Belediyespor, önümüzdeki sezon BAL´da yer alacak.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Süper Amatör perde kapandı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false