Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sulu Tarım üreticinin yüzünü güldürecek

Sulu Tarım üreticinin yüzünü güldürecek

Sındırgı ilçesinde sulu tarımın arttırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

DSİ Bölge Müdürlüğü gölet yatırımlarının yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi´nin de ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla, kırsal mahallelere tarımsal alanda kalkınmayı sağlamak için yeni göletlerin yapımı ve mevcut göletlerin ise bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Son iki yıl içerisinde 8 adet gölet ilçeye kazandırılırken, 8 gölet için de çalışmalar hızla devam ediyor.
DSİ tarafından Yusuf Çamı Mahallesine kazandırılacak gölet çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi´nin ortaklaşa çalış-masının neticesinde Aslandede mahallesinde de büyük bir gölet yapımı gerçekleştiriliyor.
Kırsal mahallelerin kalkınması hususunda sulu tarımın önemine vurgu yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, büyük bir kısmı tamamlanan Aslan Dede gölet çalışmalarını yerinde inceledi.
Tarımsal sulama ihtiyaçları için göletlerin önemine değişen Başkan Yavaş, ?Bu kapsamda da şu an Aslan Dede mahallemizde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un verdiği imkanlar ve Sındırgı Belediyemizin işbirliği içerisinde BASKİ kontrolünde şu anda gölet çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada yapılan gölet sayesinde ciddi manada bir alanda sulama imkânına kavuşulmuş olacak. Aynı zamanda Yusuf Çamı mahallemizde de DSİ tarafından gölet yapımına başlandı. Vatandaşlar bugün sulamadan kaynaklanan sebeple sulu tarıma geçemiyorlar ve ekonomik ürünler yetiştiremiyorlar. Bunun arkasından da Yüreğil, Küçükdağdere, Eğridere ve Alakır´da planladığımız tüm kırsal mahallelerde çalışmaları devam ettireceğiz. Amacımız sulama imkânlarını arttırarak göçün dışarıya gitmesini önlemek, sulu tarımla beraber daha ekonomik, daha fazla kazanç sağlayabilecek ürünler yetiştirilebilmesini sağlamak.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli