Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sulama Birliklerinin saltanatı bitiyor

Sulama Birliklerinin saltanatı bitiyor

Gönen başta olmak üzere yurt genelindeki Sulama Birliklerinde yeni bir dönem başlıyor.

Gönen başta olmak üzere yurt genelindeki Sulama Birliklerinde yeni bir dönem başlıyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yasa taslağını hazırladı.
Balıkesir Büyükşehir Meclisinin Kasım ayı oturumunda Başkan Uğur´a yetki verildi.
Vaatlerle, güzel laflarla çiftçiyi iş yapacağına inandırıp, başa gelen yöneticilerin seçildikleri kurumu rant kapısı olarak görüp, temsil ettiği kesimden öte kendi çıkarları doğrultusunda çalışıp, saltanat sürmesi Sulama Birliklerini batma noktasına getirirken, DSİ Genel Müdürlüğü Sulama Birliklerinin Büyükşehir Belediyelerine, büyükşehrin olmadığı yerlerde ise İl Özel idarelere devri konusunda hazırladığı yasa taslağının Meclise gelmesi bekleniyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir´deki Sulama Birliklerini BASKİ´ye devir almak için harekete geçerken, BASKİ´nin genel kurul kararı sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Kasım ayı Meclis oturumunda, Meclis Sulama Birliklerinin büyükşehre geçişi konusunda Başkan Uğur´u yetkilendirdi.
Çiftçinin parasını har vurup harman savurarak, birlikleri çiftlik gibi kullanan yöneticilerin, yıllardır suyun üzerindeki kurduğu saltanat sona ererken, son yıllarda, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarıyla gündemden düşmeyen çiftçi kurumu Sulama Birliklerinin Gönen başta olmak üzere büyük kesiminin hesaplarına Cumhuriyet Savcılıklarınca inceleme başlatılmıştı.
Koltuğunu korumak için ince hesaplar yaparak, her yolu denemekten geri kalmayan başkanların, yılladır sürdüğü saltanatı, elektrik borçları altında ezilerek hizmet götüremez noktaya gelen birliklerin iflas batağına sürüklenmesinden dolayı DSİ Genel Müdürlüğü, bakanlığın talimatıyla harekete geçmişti.
Başkan Uğur´un Ankara´da gerekli girişimlerde bulunarak Gönen Sulama Birliği ile birlikte Balıkesir´deki tüm Sulama Birliklerinin 2016 yılının Ocak ayına kadar BASKİ´ye devredilmesi için çalışmalara başlayacağı öğrenildi.
Haber : Güler Kavak



Zafer aralanoğlu
23.12.2015 12:48:01
Devletimiz geç bile kaldı Türkiye genelindeki yolsuzlukları düşünürseniz ülke kalkınır

mehmet yaşar doğdu
23.12.2015 15:10:23
silifke sulama birliği başkanıyım çıkan haberdeki suçlamaları kendim ve başarılı bir yönetim yapan bütün birlik başkanı meslektaşlarım adına kabül etmiyorum.tabiki 5 parnağın 5 ide bir olmaz ama suçlamalar yapılırken genelleme yapılması çalışan,çiftçisine özveriyle hizmet veren birlik başkanı arkadaşlarımın çalışma azmini kıracağına inanıyorum.bütün birlikler denetleniyor kim başarılı kimler borçlu zaten biliniyor kimler bu işi yapıoyrsa kapatılmalarına bizlerde karşı değiliz bunların deşifre edildiği zaman birliklere bakış açısıda değişeceğine inanıyorum

zafer arslanoğlu
23.12.2015 18:28:26
sulama birlikleri ne kadar iyi çalışanda olsa türkiyede 400 e yakın birlik bulunmakta ve bunların başkanlara yönetim kurulu üyelerine meclis üyelerine ödediği huzur hakları yıllık en ufak birliğin 150 bin tlyi buluyor bunlara başkanların özel harcamaları gezmeleri tatilleri dahil değil bu paraların hepsi devletimize kalacak ve hizmet gelecek bu başkanlık sistemi kalkmalı bir çiftçi ve meclis üyesi olarak diyorum

Halit KILIÇ
23.12.2015 19:14:23
Mutlaka bu birliklerin arasında iyilerde var.Ancak genele bakılınca durumun vahameti ortaya çıkar.Maalesef kurunun arasında yaşlar da yanıyor.Yine de böyle bir uygulama iyi olacaktır.

mehmet yaşar doğdu
25.12.2015 12:17:36
başkan ve yönetim kurulu üyelerine verilen huzur hakları çerçeve ana statüsünün 42 maddesinde ve 6172 sayılı sulama birlikleri kanununda açıkça belirtilmiştir.bunun üzerinde huzur hakkı alamazlar ayrıcameclis üyelerine huzur hakkı ödenmez başkan ve yönetim kurulu huzur hakları yıllık 65 bin lirayı geçemez

Mert Yılmaz
25.12.2015 23:50:25
Ben silifkede çiftçiyim.Ekmeğin peşinde koşarken bide bu konuları görmek canımı sıkıyor. Şükürler olsun ki Silifke sulama birliği sürekli çalışma hâlinde biz gerçekten gurur duyuyoruz.Ama bunun başkalarına devredildiğinde nasıl olacağını bilemiyoruz ve bu yüzden genelleme yapıp hepsine hançer vurmak hoş olmaz.Saygılar.

Zafer aralanoğlu
27.12.2015 21:16:23
Arkadaşlar bana anlatmayın bu durumun içinden geliyorum hikayenizi bir başkanın maaşı brüt asgari ücretin 3 katı bu adamlar ilkokul mezunu o Zaman bunca boşta Atama bekleyen ziraat mühendisi varken niye bu başkanlık sistemi hangi çağda yaşıyoruz sana gelince silifkeli çiftçi sen ya Başkan´ın yakını yada yaveri isindir kusura bakma bu millet saf değil herşeyi bilir ve görür umarım büyüklerimiz de gördüğünü uygulayacaktır

osman karadeniz
1.02.2016 10:50:42
Zamantı sulama birliği olarak biz Kayseride hizmet ediyoruz. Bizim ne şartlarda hizmet ettiğimizi çiftçilerimiz zaten biliyor. Bu kurumlar devlet imkanları olmaksızın tabiri caizse kendi yağı ile kavrulan birliklerdir. Saltanat sürmek sözcüğünü kabul etmemiz mümkün değil illaki her birlik düzgün çalışmamış olabilir ama genelleme yapılması çok yanlış bir durum. Bizim birliğimiz çiftçilerimiz için bacasız fabrika konumunda saygılarımızla.

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false