Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

SUÇLU İNSAN KENDİNİ SUÇLU GÖRÜR MÜ?

SUÇLU İNSAN KENDİNİ SUÇLU GÖRÜR MÜ?

Yıllar önceydi. Delikanlı, çocuk yaştaki kızın gönlüne girmiş ve kendisiyle kaçmasına ikna etmişti. Gece olup da karanlık bastığında orman içindeydiler. Delikanlının birden şehvet duyguları

Yıllar önceydi. Delikanlı, çocuk yaştaki kızın gönlüne girmiş ve kendisiyle kaçmasına ikna etmişti. Gece olup da karanlık bastığında orman içindeydiler. Delikanlının birden şehvet duyguları şahlanmış ve kıza zorla tecavüz etmişti. Sonra da ne olduysa, nasıl olduysa, korkudan mı yoksa ruhsal rahatsızlığından mı olacak kızın kafasını kaşla ezerek ölümüne neden olmuştu. Bu türden olayların hepsinde olduğu gibi hatalı kişi cezaevine düştü. Avukatlar tutuldu. Sonuçta delikanlı ceza aldı.
Kendisiyle o olay hakkında konuşulduğunda avukatını suçluyordu. Çünkü avukatı onu beraat ettirememişti.
Bugün bütün cezaevlerini dolaşın. Tüm insan öldürenlerle konuşun, pişman olanlara rastlarsınız. Ancak kendini suçlu gören yok denecek kadar azdır. Kendini savunurken; "Nefsi müdafaa yaptım" diyecektir, "Töre" diyecektir, "Namus için" diyecektir, … vs. Rüşvet alan, yolsuzluk yapan da geçim sıkıntısından dem vuracaktır.
Kitapta ABD`de yaşanmış bir olay okudum. Sizlerle paylaşayım: Azılı gangster polisle çatışmaya girmiş. 150-200 polis bir büronun çatı katında aralıksız ateş ediyorlardı. Binada da polislerin üzerine ateş açılmıştı. Binlerce kişi de olup biteni izliyordu. O güne kadar New York`ta böyle bir olay yaşanmamıştı. Bir ara ateş kesildi. Polisler azılı gangsterin yanına gittiklerinde kendisini mektup yazarken buldular.
Mektup şöyle başlıyordu:
"İlgili Makama
Ceketimin altında yorgun ama nazik bir yürek var. Hiç kimseye zarar vermeyecek bir yürek."
Bu olaydan kısa bir süre önce gangster bir kasaba yolunda kız arkadaşıyla arabada sevişiyordu. Birdenbire bir polis arabaya yaklaşmış "Ehliyetini görmek istiyorum" demişti. Gangster tek kelime söylemeden tabancasını çekmiş ve polisi kurşun yağmuruna tutarak delik deşik etmişti. Daha sonra da ölen polisin tüfeğini de alarak yere kapaklanan polisin üzerine bir daha kurşunları boşaltmıştı.
İşte ceketinin altında "Yorgunum ama nazik bir kalp var" diyen adam bu caniydi…
Daha sonra idama mahkûm olan bu cani infaz evine geldiğinde "Bu ceza bana insanları öldürdüğüm için değil kendimi savunduğum için verildi" diyecekti.
İşte insan doğası böyle. Suçlu olan kişi kendinden başka herkesi suçluyor. Hepimiz böyleyiz.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli