Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Suçlanan öğretim üyesinin avukatından açıklama

Suçlanan öğretim üyesinin avukatından açıklama

Yargısız infaz yapanlarla hukuk önünde hesaplaşacağız”

Bandırma’daki bir yerel gazetede ile bazı yayın kuruluşlarında, Bandırma İİBF’de görev yapan A.N.Ö. isimli öğretim üyesinin, taciz iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağı haberi ile ilgili olarak, söz konusu öğretim üyesinin avukatı Cemal Korzay bir açıklama yaptı. A.N.Ö.’nün, ağır ceza mahkemesinde yargılanacağı iddiasının tümüyle gerçek dışı olduğunu açıklayan Korzay, şunları söyledi:
“Müvekkilimin, 2012 yılında göreviyle ilgili olarak rektörlükçe açılan idari soruşturmasında kendisine hiçbir ceza öngörülmemesi ve tarafların hiçbir itirazlarının olmamasına karşın, Danıştay’ın, yürürlükteki yasa gereğince sadece Sulh Hukuk Mahkemesi’nde göreviyle ilgili tekrar görüşülmek üzere incelenmesini istediği karar üzerinden üretilen haber, gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Yerel bir gazetenin, adeta linç yaparcasına, hakkında kesinleşmiş hiçbir karar söz konusu değilken, müvekkilimin ev adresine kadar hedef gösterilmesi suç oluşturduğu gibi aynı zamanda yargısız infaz niteliğindedir. Olayın ardında bazı kişisel husumetlerin de olduğunu biliyoruz. ‘Çamur at, tutmazsa izi kalsın’ düşüncesiyle gerçekleşen bu yayına karşı yasal tüm yaptırım ve yollara başvuracağımızı kamuoyuna duyururum.”
Söz konusu olayda suçlanmaya çalışılan A.N.Ö.’nin çok sayıda bilimsel nitelikli kitabı bulunuyor. Bandırma İİBF Öğretim Üyesinin, yıllardır Bandırma ve yöresinde birçok konferans ve panele konuşmacı veya moderatör olarak katılarak, yörenin bilimsel-kültürel aydınlanmasına katkıları biliniyor.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli