Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Su ürünleri avlanma yasağına girildi

Su ürünleri avlanma yasağına girildi

İç sular için 2015 yılı su ürünleri avlanma yasağı başladı.

İç sular için 2015 yılı su ürünleri avlanma yasağı başladı.
1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı ve 3/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Tebliğler çerçevesinde 15 Mart - 15 Haziran 2015 tarihleri arasında su ürünleri avlanma yasağı uygulanacak.
Her türlü ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığının yasak olduğu dönemde balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi zorunlu olurken, avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasak.
Av yasağından önce avlanan iç su balıklarının yasağın başlamasından itibaren 3 gün içerisinde bağlı bulundukları Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne tespitin yaptırılmasının zorunlu olduğu bildirildi. Stok tespiti yaptırılan su ürünleri, İl Müdürlüğünden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez.
Avlanma yasağı süresince bu hükümlere uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunun ilgili maddeleri gereği amatör avcılar için 310,00 TL, ticari avcılar için 1.055,00 TL idari para cezası uygulanacak.
Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için tüm balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları istenirken, vatandaşlarımızdan gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine ya da Jandarmaya bildirebilecekleri kaydedildi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli