Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Su Kaynaklarına Balıklar Bırakılıyor

Su Kaynaklarına Balıklar Bırakılıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ?Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi?yle ilimiz genelinde 10 adet baraj ve gölete 95 bin sazan balığı yavrusu salındı.

Antalya Kepez´de bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünde üretilen ve dağıtım için Kütahya´ya getirilen balıklar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla yerinden alınarak Susurluk, Manyas, İvrindi, Savaştepe, Karesi ilçelerindeki toplam 10 adet gölete bırakıldı.
EKONOMİK KATKISININ YANINDA BİRÇOK GETİRİSİ DE VAR
Su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla 2016 yılında uygulamaya konulan ?Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi? kapsamında üretim faaliyetleri gerçekleştirilen sazan balığı yavruları göletlere bırakılmaya devam ediyor.
Üç yıldır süregelen uygulamada bölge halkına ekonomik getirisinin yanı sıra çeşitli balıkçıl kuşların da uğrak yeri olmasıyla tür çeşitliliği de sağlandığı gözlendi.
?YAKALA - SEV - BIRAK? ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
Geçtiğimiz günlerde Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Balıkesir Avlu´da doğayı koruma, bilinçli sürdürülebilir avcılık ve hayvan sevgisini çocuklara aşılamak, kötü alışkanlıklardan korumak, su ürünleri ile ilgili bilinçlendirmek amacıyla ?Yakala - Sev - Bırak? etkinliği düzenlenmişti. 2 gün süren etkinliğe 500 çocuk ve aileleri, toplamda 1500 kişi katılım sağlarken; keyifli ve renkli görüntülerin yaşandığı bu güzel etkinlikte, sulak alanların balıklandırılması ve tür çeşitliliğinin sağlanmasının önemine vurgu yapılırken balıklandırma çalışmalarıyla beraber bu tür faaliyetlerin de tekrar edilmesi amaçlandı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli