Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Su altı görüntülendi

Su altı görüntülendi

Erdek´te ilk kez, ?Uluslararası Su Altı fotoğraf ve Video Yarışması? düzenlendi.

Erdek Belediyesi tarafından düzenlenen "Erdek Zamanı Festivali 1. Uluslararası Su Altı Görüntüleme Yarışması"na biri Güney Kore´den olmak üzere 12 yarışmacı katıldı.
Yarışmacılar, Osman Benli´nin başkanlığındaki Erdek Dalış Kulübü, sualtı yönetmeni ve belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan´ın gözetiminde Erdek Körfesi´ni görüntülediler. Ceylan, dalışlar ve çekimler hakkında şu bilgiyi verdi:
"Erdek´te bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada ilk kez bir su altı fotoğraf ve video yarışması düzenlendi. Erdek Körfezi´ndeki canlı popülasyonunun zenginliğini bir kez daha gördük. Bu arada körfezin PİNA´lar açısından zenginliğini bir kez daha gözlemledik. Uluslararası Doğa Birliği´nin, PİNA alanlarının korunması konusunda kararı bulunuyor. Bu yarışmanın bir amacı da Erdek Körfezi´ndeki canlı yaşamını uluslararası düzeyde tanıtmaktır."
Ceylan, PİNA alanlarının korunması konusunda toplumsal bilince ihtiyaç bulunduğunu belirtti.
Yarışmaya Güney Kore´den katılan Mimar Jun Young Yun da, şu değerlendirmede bulundu:
"Erdek Körfezi çok temiz. Su altında harika bir zenginlik var. Küçüklü-büyüklü çok sayıda balığın yanı sıra tarihsel ve arkeolojik değeri çok yüksek olan anforalardan da çok etkilendim. Bu arada mercanlar da harika!"
Erdek Dalış Kulübü dalgıçlarından, Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Kamil Çağlar Ergin, "Belediye Başkanımız Mimar Hüseyin Sarı, Erdek Körfezi´nin uluslararası düzeyde tanıtılması projesine özel bir önem veriyor. Bu yarışma da onun isteği doğrultusunda düzenlendi. Yarışma için çekimler saat 10.00-16.00 arasında gerçekleşti" dedi.
ÖDÜL TÖRENİ
Yarışmada derece alanların ödül töreni ise akşam Artaki Et Lokantası´nda yapıldı. Ödül törenine Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Tetik´in yanı sıra belediye meclis üyelerinden bazıları da katıldı.
Kaymakam Ekrem Çalık, burada yaptığı konuşmada, Erdek Körfezi´nin dalış sporu için çok elverişli olduğuna dikkati çekerken, ?Erdek olarak eğer dalış parkurları belirlenirse ilçe turizmine büyük katkılar sağlar? dedi. 

Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Tetik ise Erdek´te böyle bir yarışmanın ilk kez düzenlendiğine işaret ederken, ?Bu yarışmayı bundan sonra da sürdürmek istiyoruz. Dileğimiz, bundan sonraki yıllarda, Erdek´te bu dalda bir Türkiye şampiyonası düzenlenmesidir? diye konuştu.
DERECELER
Tavşanlı Ada yakınlarında gerçekleşen çekimlerde şu yarışmacılar dereceye girdi:
GÖRÜNTÜ DALI
1) Selahattin Yılmaz
2) Salih Zeki Çiftçi
3) Selahattin Yılmaz
PİNA FOTOĞRAF DALI
1) İlker Acar
2) İsa Kaplan
3) Jun Young Yun
MAKRO(YAKIN ÇEKİM) FOTOĞRAF DALI:
1) Seval Oral
2) İsa Kaplan
3) Oktav Bosmalı
GENİŞ AÇI FOTOĞRAF DALI:
1) İlker Acar
2) Salih Zeki Çiftçi
3) İsa Kaplan
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: altı görüntülendi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli