Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

STEM laboratuvarının hazırlıkları sürüyor

STEM laboratuvarının hazırlıkları sürüyor

Balıkesir, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılması planlanan STEM laboratuvarının hazırlıkları sürdürülüyor.

Balıkesir, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılması planlanan STEM laboratuvarının hazırlıkları sürdürülüyor.
İlçe Millî Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, şu bilgiyi verdi:
?Laboratuvarımız, Balıkesir ilinde devlet okulları bünyesinde açılacak ikinci STEM laboratuvarı olma özelliği taşıyor. Bu laboratuvar, Erdek ilçesinde toplam 2.487 öğrenciye hizmet verecek. İlçemiz Halitpaşa İlkokulu´nda açılacak olup hazırlıkları tüm hızıyla devam eden STEM laboratuvarında yıl boyunca 6-14 yaş aralığında temel eğitim öğrencilerine uygun etkinlikler gerçekleştirilecek. Hazırlanan bu laboratuvarda öğrencilerimize STEM eğitimi vermek üzere, bu konuda gerekli eğitimleri alan ilçemiz sınıf öğretmeni Tuğba Altuntaş görevlendirildi. 

Müdürlüğümüz bünyesinde Halitpaşa İlkokulu´nda faaliyet gösterecek laboratuvarımız, öncelikle ilçedeki tüm temel eğitim öğrencilerimize yönelik olup, talep etmeleri durumunda Balıkesir´in tüm ilçelerindeki temel eğitim öğrencilerine de hizmet verecek.?
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz ve laboratuvar öğretmeni Tuğba Altuntaş tarafından hazırlıkları titizlikle takip edilen laboratuvarın yapımında sona yaklaşıldığı, açılışının 26 Kasım 2018´de gerçekleşeceği bildirildi.
STEM laboratuvarının oluşturulması ve yapımına, diğer okullara da önemli yardımları bulunan işadamı Yaşar Ceyhun Mırız´ın´ın katkı sağladığı belirtildi.
STEM NEDİR?
STEM, Science, Technology, Engineering ve Math´in (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) kısaltılması olan bir kelimedir. STEM eğitim sistemi teknik olarak ülkemizde ilkokul çağından beridir uygulanıyor. Bu sistem sayesinde, öğrencilere fen bilimleri, matematik gibi dersleri ezber sisteminden çıkartıp, bilgilerin gerçek yaşamda uygulanabilirliği ve problem çözme tekniklerinin/metotlarının geliştirilmesi, merak, araştırma ve yaratıcılık özelliklerinin öne çıkartılmasını hedef alınıyor. STEM eğitimi ile fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinleri arasında bütünleşmeyi uyumlu bir şekilde oluşturarak, anaokulundan üniversiteye kadar verilecek proje tabanlı eğitim yaklaşımıyla soru soran, araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin yetiştirilmesi amaçlanıyor.
Haber : Tuncay Ertan

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı