Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Startup Weekend Güney Marmara 2? başlıyor

?Startup Weekend Güney Marmara 2? başlıyor

Girişimciliğe ilk adım için tüm dünyada takip edilen ve pek çok startup´ın tohumlarının atıldığı Girişimcilik Yarışması Startup Weekend 12-13-14 Ekim tarihlerinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle, Çanakkale Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi

Bölgedeki ikinci Startup Weekend etkinliği olarak bölgedeki girişimciliğe duyulan ilgiyi arttırmayı, girişimcilerin iş kurma, iş modeli oluşturma ve iş modelini doğru şekilde sunma konusunda bilgi edinmesini ve girişimcilik farkındalığını yaratmayı hedefliyor.
Bu etkinlik ile Balıkesir Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğrencileri, fikirlerini oluşturdukları ekip arkadaşları ile sunma imkanı bulacak. Öğrenciler isterlerse bireysel olarak da fikirlerini sunabilecek. Öğrencilerin konaklama ve 3 öğün yemek masraflarının karşılanacağı organizasyonda etkinlik dili Türkçe ve İngilizce olacak. Jüri sunumları Türkçe olarak 3 dakika, soru cevap ise 2 dakika olacak.
Her hafta dünyanın farklı kentlerinde düzenlenmekte olan Startup Weekend organizasyonları, gençlerin ekipler kurarak, iş fikirlerini bu 3 günlük maratonda alacakları mentörlük ve eğitim desteğiyle geliştirdiği, jüriye sunum yaparak yarıştığı ve dereceye girenlerin ödüllendirildiği girişimcilik yarışması olarak biliniyor.
Kazanan ekiplere para ödülü verilecek
Tüm girişimcilik yarışmaları gibi, Startup Weekendlerde de en büyük ödül, bu yoğunlaştırılmış program ile kazanılan bilgi, iş fikrini test etme ve ekip çalışması deneyiminin, gelecekte kurulacak girişimler için hazırladığı alt yapı olarak biliniyor. Ancak GMKA organizasyonu ile gerçekleşen bu yarışmada, kazanan ekiplere para ödülü de verilecek.
18 yaşını doldurmuş, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi´nde okuyan her öğrencinin başvurabildiği organizasyonda, bölüm ve fakülte sınırlaması bulunmuyor.
Etkinliğe başvuru için başvuru formunun tam ve eksiksiz olarak doldurulması, kuralların kabul edilmesi gereklidir. Katılımı onaylanan kişilere email veya telefon yoluyla ulaşılacak. Başvuruların 10 Ekim 2018 günü sonuna dek tamamlanması gereklidir. Ayrıntılı bilgi ve başvuru içinwww.gmka.gov.tr/startup web adresinden ulaşılabilir.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli