Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

"Sporda Yetenek 10´la Gelecek" projesi protokolü imzalandı

Erdek´te, Balıkesir Valiliği tarafından organize edilip Balıkesir merkez ve 20 ilçesinde uygulanmaya başlayan "Sporda Yetenek 10´la Gelecek" projesi protokolü imzalandı

Erdek´te, Balıkesir Valiliği tarafından organize edilip Balıkesir merkez ve 20 ilçesinde uygulanmaya başlayan "Sporda Yetenek 10´la Gelecek" projesi protokolü imzalandı. 

Protokol tarafları Erdek Kaymakamlığı, Erdek Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak açıklanırken, Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü´nün de protokolün işleyişine katkıda bulunacağı bildirildi.
?Sporda Yetenek 10´la Gelecek? projesi kapsamında okullarımıza spor malzemesi dağıtımı yapılırken, Erdek Merkez ve kırsal mahallelerde bulunan okullara toplam 7.000 liralık spor malzemesi dağıtımı gerçekleştirildi.
?Sporda Yetenek 10´la Gelecek? işbirliği protokolünün amacı ise şöyle açıklandı:
?Protokolün amacı Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı okullarda eğitim gören 7-17 yaş arası kız-erkek öğrencilerin, çeşitli spor faaliyetlerinde bulunması ve yetişmekte olan nesle spor bilinci ve alışkanlığını kazandırmaktır. Spor, her yaşta her meslek grubunda insanların yaşamlarını aktifleştirmek ve zindeleştirmek için gerekli olan fiziksel ve zihinsel gelişmeyi sağlayan, ayrıca vücudun anatomik dengesini koruyan yegane unsurdur. Bu amaçla en küçükten en büyüğüne kadar tüm vatandaşlarımızın mutlaka bir spor branşı ile ilgilenmelerini, her çeşit kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını, bedenen, zihnen ve ruhen gelişmelerini sağlamak, sporcu ahlaki ile önce kendilerine, ailelerine, çevresine, vatana ve millete yararlı, maddi ve manevi yönden gelişmiş sağlıklı bir toplum oluşturmak, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik sosyal ve kültürel dayanışmayı sağlamak ve devam ettirmek, Türk gençliğini geliştirip yetenekli olan öğrencilerin tespit edilmesi hedeflenmektedir.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı