Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?Spor Sakatlıkları ve Sporcu Beslenmesi? konulu paneli yapıldı

?Spor Sakatlıkları ve Sporcu Beslenmesi? konulu paneli yapıldı

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından ?Amatör Spor Haftası? etkinlikleri kapsamında Balıkesir´de ?Spor Sakatlıkları ve Sporcu Beslenmesi? konulu panel verildi.

Kurtdereli Toplantı Salonu´nda gerçekleşen panele konuşmacı olarak; Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Zekine Pündük ile Dr. Öğr. Üyesi Erdil Durukan katıldı. Panelde konuşmacılar sporcu yaralanmaları, tedavi yöntemleri, yaralanmaya karşı alınması gereken önlemler, sporcu beslenmesi ve sağlıklı yaşamın önemi gibi pek çok konuya değindi.
Spor yaralanmalarına neden olan faktörlere değinen Doç. Dr. Zekine Pündük, içsel faktörlerden ısınma, fiziksel eksiklikler, sportif beceri, psikolojik faktörler, kişilik yapısı, korku, kaygı, yaş, cinsiyet, bağımlılık durumları, dışsal faktörlerden de sporun tipi, rakip ve takım arkadaşlarının rolü, spor yapılan alanlarının durumu, iklim koşulları, antrenör ve kuralların etkili olabileceği belirtirken, ?sakatlanmayı önlemenin en önemli yollarından birisi de spor yapmaya ve antrenmana ısınma hareketleri ile başlanması gerekir.? diye konuştu.
Dr. Öğr. Üyesi Erdil Durukan, müsabaka, antrenman öncesi, sırası ve sonrası beslenme konusunda detaylı bilgiler verdi.
Sporcular için karbonhidrat, yağ ve proteinlerin sporcular için öneminden bahseden Dr. Durukan ?Egzersiz sırasında enerjinin temel kaynağı karbonhidratlardır. Sporcuların azalan veya boşalan karbonhidrat depoları ile antrenmana devam etmeye çalışmaları, sakatlanma ve yaralanma risklerini arttırmaktadır. Vitamin-mineral gereksinimini karşılamak için yiyecek çeşidinizi artırın ve tüm besinlerden tüketmeye çalışın.? diye konuştu.
Panelin sonunda konuşmacılara; Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve ASKF Başkanı Metin Mengüç tarafından teşekkür plaketi verildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı