Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sözat, seçmenleri CHPde birleşmeye davet etti

Sözat, seçmenleri CHPde birleşmeye davet etti

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat, Manyas ve beldelerinde yaptığı konuşmalarda halkı oyları bölmemeye, CHPde birleştirmeye davet etti.

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat, Manyas ve beldelerinde yaptığı konuşmalarda halkı oyları bölmemeye, CHP`de birleştirmeye davet etti. 
Sözat: "Yandaş hükümet gidecek, vatandaş hükümeti gelecek"
Sözat, halkı yoksullaştıran, köylünün tarlalarını ipotek ettiren yandaş hükümetin yıkılacağını, vatandaş hükümetinin kurulacağını söyledi.
Manyas, Kızıksa ve Salur`da seçim çalışmaların sürdüren, partisinin düzenlediği etkinliklere katılan CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat, 30 Mart yerel seçimlerinin partiler üstü bir seçim olduğunu belirterek, halka tercihini tehditlere aldırmadan yapması çağrısında bulundu.
Manyas Belediye Başkan Adayı Tancan Barçin`ın seçim bürosu açılışında konuşan Sözat, yerel seçimlerin önemine dikkat çekti.
Halkı yoksullaştıran, köylünün topraklarını bankalara ipotek ettiren, yandaşlarını zenginleştiren hükümet gidecek onun yerine vatandaş hükümeti gelecek açıklamasında bulunan Sözat, Manyas pazarında CHP Manyas Belediye Başkan adayı Tancan Barçin`le birlikte vatandaşlarla buluşup, CHP`yi desteklemeye çağırdı.
Pazar yerinde halktan gördüğü ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Sözat, Pazar yerinde üretici köylülerden Gülsüm Sağdıç isimli bayan "Artık bu hükümet gitsin insin orada istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi. Bir başka pazarcı Seyit Ahmet Özer de, "Bu defa tamam, CHP bu defa başaracak" diyerek desteğini açıkladı. 
Sözat: 30 Mart`ta hesap sorun"
Sami Sözat, Manyas`ın Kızaksa ve Salur beldelerinde gece halka hitap ettiği konuşmasında "30 yıldır hep sizlerle birlikte olan bir insanım. Kızıksa belde idi mahalle oldu. Elbette bunun 30 Mart`ta bir hesaplaşması olacak. Bunun hesabı sorulacak. Bu bir hak gaspıdır, bu gaspı yapanlardan mutlaka hesap sorulmalıdır. Bunun hesabını sormayacaksanız neyin hesabını soracaksınız? Sizlerin sorunları olduğunda hep yanınızda oldum. `Kuş gribi var` iddiasıyla sizin tavuklarınızın, hindilerinizin gazla boğulduğu günlerde nasıl koşup geldiysem Büyükşehir belediye başkanı olduğumda da yine koşup geleceğim. Tancan kardeşim Manyas`tan, ben de Balıkesir`den koşup geleceğiz. Köylünün sırtında iktidara gelenleri artık sırtımızda taşımayalım, sırtımızdan atalım diye yola çıktık. 30 Mart günü, sizi bankalara borçlandıran, tarlanızı ekemeyecek hale getiren bu hükümeti sırtınızdan atın" dedi.  
Sözat: "Hükümet köylüyü sildi"
"Tarlalarımız ipotekli, tarlalar bankalara geçti. Balıkesir`de 100 bin dönüm domates ekiliyordu, bugün 2-3 bin dönüme düştü. 20-25 dönüm domates eken bir çiftçi yeni bir traktör alabiliyordu, ama şimdi daha çok eksen, daha çok borçlanıyorsun, artık para kazanma dönemi bitti. Kızıksa`da 70 bin dönüm karpuz ekiliyordu şimdi karpuz eken yok. Geleceğinizi, çocuklarınızın geleceğini yok etmemek için 30 Mart günü hepinizi CHP`ye desteklemek için sandığa davet ediyorum. Köylü, çiftçi, bu hükümetin umurunda değil. Türkiye, üretenlerin değil, ithalatçıların, bankaların, yandaşların cenneti oldu. 30 Mart günü yandaş hükümeti vatandaş hükümeti yapmak için gelin oylarınızı bölmeyin. Bölerseniz yine bu hükümetten kurtulamayız. Yine sizi destek alamazsınız diye kandırmak isteyecekler. Artık bu hükümete meydanı bırakmayın, oylarınızı CHP`de birleştirin."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli