Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi Yaz Şenliği yoğun ilgi gördü

Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi Yaz Şenliği yoğun ilgi gördü

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, öncülüğünde yürütülen projeler arasında toplumun incinebilir kesimlerini sosyal devlet şemsiyesi altında toplayan

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, öncülüğünde yürütülen projeler arasında toplumun incinebilir kesimlerini sosyal devlet şemsiyesi altında toplayan Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında düzenlenen Yaz Şenliği’nin 2. si gerçekleştirildi. Toplumsal ve insanî değerlerin güçlenmesine katkı sunan, birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren proje, kucakladığı kesimi coşku dolu şenlikte bir araya getirdi. 
Proje hedef kitlesi olan engelli bireyler ve aileleri, şehit yakınları ve gazileri, tecrübeleri ile yol gösteren büyükleri, sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyacı olan aileleri, koruma altındaki çocukları, evde ve hastanede özel eğitim hizmeti alan öğrencileri, roman vatandaşları ve depremzede misafirleri sosyal, duygusal ve ekonomik yapılarını korumak, iyileştirmek anlayışıyla onları kucaklamaya devam ediyor.  
Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesinin hedef kitlesinin yanı sıra Balıkesirli vatandaşları da Atatürk Parkında buluşturan; Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül Belediyesi ve Karesi Belediyesi'nin de düzenlenmesinde katkı sağladığı ‘Yaz Şenliği’nde herkesle yakından ilgilendi.  
Gün boyu sürecek etkinliklerle devam eden şenliğin açılışında konuşan Vali Şıldak, “Burada bulunan toplumumuzun her kesiminden insanımız; genç-yaşlı, çoluk-çocuk, 7’den 77’ye bütün Balıkesir'i temsil ediyor. Yaz Şenliği ismini verdiğimiz bu etkinlik bir buluşma ve birlikteliğin en canlı göstergesi, Balıkesir'in birliğinin, bütünlüğünün sembolüdür. Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi adı verdiğimiz çalışma; Balıkesir'de kamu, sivil toplum, meslek odaları, yerel yönetimler ve siyaset kurumu olarak hep bir arada olduğumuzu ifade ediyor. Ayrıca devletimizin; milletimizin bütün katmanlarıyla, toplumumuzdaki her bir insanımızı, her bir ferdimizle de bütünleştiği projemiz ile vatandaşlarımızın tamamını kucaklıyoruz. Devlet olarak bütünlüğümüzü, birliğimizi ve gücümüzü halkımızdan, aziz milletimizden alıyoruz.” şeklinde konuştu.  
Vali Şıldak açılışın ardından Atatürk Parkının dört bir yanında hazırlanan stantları ziyaret etti. 
Survivor parkurdan akrobasi şovlara, geleneksel okul oyunlarından illüzyon gösterilerine bir çok eğlencenin bir arada olduğu şenlikte, el-yüz boyama, kutu oyunları, robotik kodlama, resim yapma gibi bir çok aktivitenin yanı sıra Balıkesir’in simgesi olan Tülütabaklar yoğun ilgi gördü. Çocuklar kendileriyle birlikte resim yapan, oyunlar oynayan Vali amcalarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.   
Proje ile sosyal devlet anlayışını hisseden hedef kitle ve vatandaşlar yüzlerin güldüğü, acıların biraz olsun unutulduğu şenlik dolasıyla Vali Şıldak’a teşekkür ettiler Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı