Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Sonunda bunu da gördük

Sonunda bunu da gördük

İlçeye doğalgaz gelmesinin 60 şartına bağlı olmasından dolayı bağlantı bedeli ödeyecek vatandaş sayısının bu orana ulaşmaması için ilçede aleyhte propagandaya başlanması üzerine devreye Erdek Belediye Başkanlığı girdi.

İlçeye doğalgaz gelmesinin % 60 şartına bağlı olmasından dolayı bağlantı bedeli ödeyecek vatandaş sayısının bu orana ulaşmaması için ilçede aleyhte propagandaya başlanması üzerine devreye Erdek Belediye Başkanlığı girdi.
Erdek Belediye Başkanlığı tarafından, vatandaşı hem ikna hem de bilgilendirme açıklamalarının yer aldığı binlerce broşür ilçede dağıtıldı.
Bir yandan broşürler dağıtılırken, belediye tarafından Cumhuriyet Alanına stant kurularak, doğalgaz konusunda kafasında soru işareti olan vatandaşlara ikna edilmek üzere bilgi verilmesine başlandı.  
Geçtiğimiz aydan bu yana ilçemiz gündeminde yer alan doğal gazın gelmesi için ilçemizde ki elektrik abone sayısının % 60`nın abone olması gerekiyor. 
Yayınlanan kararname hakkında Erdek Belediyesi görevlileri, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıtırken, doğalgaz aleyhinde propaganda yapan çevreleri etkisiz kılmak üzere Cumhuriyet Alanına kurulan doğalgaz bilgilendirme standında isteyen vatandaşlara bilgi verilmesine devam ediliyor.
Yetkililerden yapılan açıklamada doğal gazın ilçemize gelebilmesi için aşağıda ki şartların oluşması gerektiğini vatandaşlara bir kez daha aktarıldı.
İşte ! kamuoyunun bilgisine sunulan şartlar:
"22.02.2013 tarih ve 2013/4347 No`lu Bakanlar Kurulu Kararı`na istinaden mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelere doğal gaz ulaştırılması görevi BOTAŞ`a verildi.
Yayınlanan kararnamede doğal gaz verilecek ilçelerin belirlenmesi ve uygulama şekli şöyle olacak.
1- Mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10 binin üzerinden ki ilçelerden, ilçe merkezinde ki toplam elektrik abone sayısının % 60`ına tekabül eden elektrik abonesinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen abone bağlantı bedelini ilgili İl Özel İdaresi`nce belirlenecek bir banka hesabına yatırmış olan ilçelere doğal gaz ulaştırılmasını teminen inşa edilmesi gerekli şehir besleme hatları (bağlantı hatları) için gereken yatırımlar,    
 Boru Hatları ile Petrol  Taşıma A.Ş.(BOTAŞ) tarafından gerçekleştirilir.
2- İlçelerde doğal gazın ulaştırılması konusunda istekli olan elektrik abonelerince birinci fıkrada belirtilen abone bağlantı bedeli bu kararın yürürlüğe girmesini takip eden 6 ay içinde ilgili İl Özel İdaresi`nce açılacak hesaba yatırılır ve nemalandırılır.
3- Bu kararın yürürlüğe girmesini takip eden 6 ayın sonunda abone bağlantı bedelini yatıran elektrik abone sayısı toplamı, toplam elektrik abone sayısının % 60`ını geçen ilçelere bağlantı hatlarının yapımı için ilgili İl Özel İdaresi tarafından BOTAŞ`a başvuruda bulunulur.
4- Başvuruda bulananların ilçede ki toplam elektrik abone sayısının % 60`ını geçmediği ilçeler ile herhangi bir sebeple bağlantı hattı yatırımı gerçekleştirilemeyen ilçeler için yatırılan abone bağlantı bedelleri ilgili İl Özel İdaresi tarafından geri ödeme gününe kadar işlemiş olan faizi ile birlikte abone bağlantı bedelini yatıran elektrik abonelerine iade edilir.
Dağıtılan broşürde abone bağlantı bedelinin abone başına 400 lira olduğu bildirilirken, abone bağlantı bedelinin 22 Ağustos 2013 tarihine kadar Balıkesir İl Özel İdaresi`nin banka hesabına yatırılması gerektiği dile getirildi."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli