Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Son Kurşun Anıtı´nda çevre düzenlenmesi sürüyor

Son Kurşun Anıtı´nda çevre düzenlenmesi sürüyor

Bandırma İlçesi Ayyıldız Tepe´de bulunan Son Kurşun Anıtı geçtiğimiz günlerde belediye tarafından onarılmıştı.

Bandırma İlçesi Ayyıldız Tepe´de bulunan Son Kurşun Anıtı geçtiğimiz günlerde belediye tarafından onarılmıştı.
Bu kez Son Kurşun Anıtı´nın zemini mermerle yenilendi. Anıtın çevresi ise yeniden düzenlenerek parke taşıyla kaplanacak.
Hasan Tahsin´in ilk kurşunuyla başlayan Kurtuluş Savaşımız, Bandırma Ayyıldız Tepe´de yaşanan çarpışmalarda düşmana sıkılan son kurşunla, zaferle sonuçlanmıştı.
Kurtuluş Savaşımızın son şehitleri olan kahramanlar için, Cumhuriyetimizin 50. yıldönümü nedeniyle bir anıt yapılması gündeme gelmiş ve 1972 yılında Bandırma´da bu konuyla ilgili bir dernek kuruldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir Plancılığı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Gündüz Özdeş´e bununla ilgili bir proje hazırlatılmış, projenin ilk bölümü olan çatılmış silahlardan oluşan bu anıt Bandırmalıların katkıları ve Ankara´dan gönderilen yardım ile 1974 yılında tamamlandı. Anıt; 28 metre çaplı daire bir zemin üzerinde 25 metre yüksekliğinde 8 adet çatılmış silah bulunmakta. Çatılmış silahlar; Kurtuluş Savaşı´nda son kurşunların atıldığını, zaferin kazanıldığını, vatanın kurtulduğunu, silahların işinin bittiğini, artık barış zamanı olduğunu simgelemekte.
Anıtın yapım şekli ve bulunduğu yer itibariyle çabuk yıprandığı dile getirilirken, Bandırma´nın Kurtuluş Günü olan 17 Eylül öncesi anıtın bakım ve onarımı yapılmasının ardından çevre düzenlemesinin başlatılması memnuniyetle karşılanıyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli