Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Son Cihan Sultanı Abdülhamit Han konferansla anıldı

Son Cihan Sultanı Abdülhamit Han konferansla anıldı

Altıeylül Belediyesi eşsiz bir konferansa imza attı.

Altıeylül Belediyesi eşsiz bir konferansa imza attı.
Sultan Abdülhamit Han´ın 100. ölüm yıldönümünde, torunu Şehzade Orhan Osmanoğlu ve Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı, Altıeylül Belediyesi´nin konuğu oldu.
Salih Tozan Kültür Merkezinde, vatandaşın yoğun ilgisi gerçekleşen, ´Son Cihan Sultanı Ulu Hakan Abdülhamit Han´ adlı konferansta, Sultan Abdülhamit Han´ın hayatı, torunu Orhan Osmanoğlu ve Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı tarafından anlatıldı.
Konferansta konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ´´Resulullah Efendimizin sevgisine mazhar olmuş, Osmanlı İmparatorluğu´nun en büyük padişahlarından, son cihan Sultanı Ulu Hakan Abdülhamit Han Hazretlerinin, vefatının 100. yılında, ´O´ nu anmanın mutluluğu içerisindeyiz. Vefatından 100 yıl sonra bile ´O´nun ismi salonun dolmasına yetiyor. Yıllarca Kızıl Sultan olarak, yanlış anlatılan bu Hakan´ın konu olduğu bu programa göstermiş olduğunuz ilgi, ecdada ve geçmişimize sahip çıkmanın adıdır.´´ dedi.
Tarihte bir yolculuğa çıkılan programda, Abdülhamit Han´a atılan iftiralara cevaplar verilirken, Abdülhamit Han´ın büyük bir siyasi deha olduğu vurgulandı.
Gecede torunu Orhan Osmanoğlu, büyük dedesi Sultan Abdülhamit Han hakkında, aile büyüklerinden anlatıla gelen olayları izleyicilerle paylaştı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği konferans, soru cevap bölümü ile sona erdi. Gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını belirten Osmanoğlu ve Anapalı, en kısa zamanda tekrar Balıkesirlilerle buluşmak istediklerini dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli