Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Son 4 yılda 10 bin öğrenciye kırtasiye paketi dağıtıldı

Son 4 yılda 10 bin öğrenciye kırtasiye paketi dağıtıldı

Sındırgı Belediyesi tarafından 2014 yılında başlatılan ?Kitaplar Devletten, Kırtasiye Belediyeden? projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 10 bin öğrenciye kırtasiye paketi dağıtıldı.

Sındırgı Belediyesi tarafından 2014 yılında başlatılan ?Kitaplar Devletten, Kırtasiye Belediyeden? projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 10 bin öğrenciye kırtasiye paketi dağıtıldı.
Sındırgı Belediyesi eğitim ve öğretime yaptığı katkıyı sürdürüyor. Sındırgı Belediyesi kentte bulunan okullarda okuyan ilkokul öğrencilerine 1500 paket kırtasiye yardımı yaptı.
Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda hazırlanan kırtasiye paketleri merkez ve kırsal mahallelerdeki ilkokul öğrencilerine dağıtıldı.
Okulların açıldığı ilk hafta kutlanan İlköğretim Haftası nedeniyle Kurtuluş İlköğretim Okulu´nda tören düzenlendi.
Törene Bandırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, daire amirleri, öğrenci ve veliler katıldı.
Törende ilköğretim haftası ile ilgili ilk konuşmayı okul müdürü Ethem Sutaş yaptı.
Sutaş konuşmasında, 1961 yılında çıkarılan kanunla Eylül ayının üçüncü haftasının ilköğretim Haftası olarak kabul edildiğini hatırlattı.
Tören sonunda Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlanan kırtasiye setleri, protokol tarafından öğrencilere dağıtıldı. Ayrıca öğrencilerin birer gülü anımsattığını ve onları soldurmak yerine yaşatmak gerektiği vurgusunu yapmak üzere öğretmenlere gül verildi.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, eğitime her alanda destek verdiklerini ve vereceklerini vurgulayarak ?2014 yılında bir söz verdik. Dedik ki devletimiz çağ atladı. Önceleri kitap bulamazken, şimdi okullar açıldığı gibi kitaplar masalara geliyor. Biz de buna ek ne yapabiliriz dedik? ?Kitaplar Devletten Kırtasiye Sındırgı Belediyesinden´ adı altında bir proje başlatarak bugüne kadar yaklaşık 10 bin öğrencimize ulaştık.? dedi.
Kaymakam Ateş ise ?Eğitim öğretim dönemi demek aslında çocuklarımızın yaşama yeniden merhaba dedikleri, yaşamın gerçeklerini öğrendikleri bir süreçtir. Sosyalleştikleri olgunlaştıkları, ahlaki ve manevi yönden geliştikleri eğitim öğretim sürecidir. Ben sizlerden beklentim çocuklarımızı sadece ve sadece bilgi ile değil aynı zamanda ülke sevgisiyle, vatanperverlikle, cesaretle ve de disiplinle de donatmalarınızdır. Yürekten tüm öğretmenlerimizin bu bayramını kutluyorum, öğrencilerimizin bu şölenini yürekten kutluyorum. Velilerimizin bu şölene katkılarından dolayı velilerimize teşekkür ediyorum.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli