Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Soma şehit yakınları haklarını aramak için mecliste

Soma şehit yakınları haklarını aramak için mecliste

Soma'da maden ocağında iş cinayetlerinde yaşamını yitirenlerin yakınları TBMM'de hakları aradı.

Soma’da maden ocağında iş cinayetlerinde yaşamını yitirenlerin yakınları TBMM’de hakları aradı.
CHP Balıkesir Milletvekili ve Soma Araştırma Komisyonu Üyesi Namık Havutça’yı makamında ziyaret eden şehit işçi yakınları AKP hükümetinin verdiği sözlerin birçoğunu tutmadığı şikayetinde bulundu.
Savaştepe ve Soma’dan Meclis’e gelen şehit işçi yakınları, kendilerine verilen TOKİ evleri sözünün yerine getirilmediği, şehit yakını olarak çıkarılan kanun ile kamuda işe yerleştirme haklarının bulunduğunu ancak bugüne kadar hiç kimsenin işe yerleştirilmediğini, ölüm aylıklarının eksik yatırıldığını dile getirdiler.
AKP Hükümeti’nin verdiği sözleri tutmadığını belirten şehit işçi yakınları mağduriyetlerinin giderilmesi için gereken düzenlemelerde bulunulması konusunda Havutça’dan yardımcı olmasını istediler.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Soma’da yaşamını yitiren 301 işçinin yakınlarına verilen sözlerin AKP hükümeti tarafından tutulmadığını, bunu AKP’lilere her fırsatta hatırlattıklarını söyledi. Havutça, şöyle konuştu: “İktidar tarafından yapılan baskıcı tutum ile kimi zaman baskı sınırlarını da aşarak şiddete ulaşan bir tavır ve anlayışta geçen Plan Bütçe Komisyonunun 38 günlük yoğun çalışma süresinde, Somalı madencilere ve ailelerine verilen 15 sözden sadece 4 tanesi tam olarak yerine getirilmiş, 3 tanesi kısmen (eksiklikleri ile birlikte) kabul edilmiş, 8 tanesi ise hiç kabul görmemiş, gündeme dahi alınmamıştı. Şimdi de sizler bu sözleri AKP’lilere hatırlattığınızda duymazdan gelip sizleri oyalıyorlar. Haklarınızı almanız için bizler sizlerin hep yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Sizler evlatlarınızı, kardeşlerini canlarınızı yitirdiniz. Bunun karşılığı havada kalan sözler olmamalı. Bu mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olacağım.”



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli