Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Soma Raporu tamamlandı

Soma Raporu tamamlandı

Soma maden kazasını araştırma komisyonu raporunu tamamladı. AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'nun da üyesi ve aynı zamanda sözcüsü olduğu Soma Maden Kazasını Araştırma Komisyonu 21 Mayıs 2014 tarihinde kuruldu.

Soma maden kazasını araştırma komisyonu raporunu tamamladı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’nun da üyesi ve aynı zamanda sözcüsü olduğu Soma Maden Kazasını Araştırma Komisyonu 21 Mayıs 2014 tarihinde kuruldu.
Araştırma komisyonunun raporunu, yoğun geçen çalışmalar neticesinde hazırlayarak TBMM Başkanına sundu. Komisyon daha sonra gazetecilere komisyon raporu hakkında bilgi verdi.
Komisyon TBMM’de 17 toplantı yaptıktan sonra üçü Soma Eynez Ocağı olmak üzere 4 inceleme çalışmasında bulundu. Komisyon hazırladığı raporda 13 Mayıs’ın Türkiye Kömür Madenciliği günü olması, Madenci Anıtı yapılması, kamu spotları hazırlanması, arama kurtarma faaliyetlerinin etkinleştirilmesi, bilimsel çalışma gereği, İSG’nin etkinleştirilmesi, kömüre yönelik ayrı İSG Kanunu oluşturulması ve Maden Bakanlığı kurulması tavsiyelerinde bulunduğu dile getirildi.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli