Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Solucan gübresine ilgi artıyor

Solucan gübresine ilgi artıyor

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü başarıyla çalışıyor

Solucan gübresine ilgi her geçen gün artıyor.
Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü de, ilçemizdeki tarımın daha bilinçli yapılması ve üründe daha yüksek verim alınması için ciddi çalışmalar yapıyor.
Bu müdürlükte görev yapan Hatice Kayıkçı, vatandaşların ve üreticilerin, solucan gübresine ilgilerinin her geçen gün arttığına dikkat çekerken, şu bilgiyi verdi:
?Solucan gübresi, yanık hayvan gübresine göre üç kat daha fazla verim sağlıyor. Bu nedenle tarım arazileri ve zeytinliklerde solucan gübresi kullanılmasını öneriyoruz. Bu konuda bize başvuran üreticileri ve vatandaşları bilgilendiriyor ve solucan gübresi kullanımına yönlendiriyoruz. Solucan gübresi konusunda en bilinçli çalışan kuruluş, İlknur Pazarcık´ın, Edincik´teki tesisi. En kaliteli solucan olan Kaliforniya solucanı ile gübre üretimini gerçekleştiriyor. Belediyemizin, bu konuda bir tesisi bulunmaması nedeniyle üretici ve vatandaşlarımızı, İlknur hanıma yönlendiriyoruz. Özellikle ev hanımlarımızın da, her çeşit evsel atığı yiyerek beslenen solucanlardan sağlanan bu gübreyi üretmelerini öneriyoruz.?
Solucan gübresinin Avrupa´da çok yaygın kullanıldığını, hatta çok sayıda ev hanımının, bu solucanlarla gübre üretip aile bütçesine katkı sağladığını vurgulayan Kayıkçı, ?Solucan gübresi, özellikle zeytin bahçelerindeki hastalıklara karşı çok yararlı bir organik gübre? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı