Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sokakta Düğün yapmak yasaklandı

Sokakta Düğün yapmak yasaklandı

Gaziantep´teki sokak düğününde yaşanan terör saldırısının ardından Balıkesir Valiliği´de sokak düğünlerinin yasaklanmasına karar verdi.

Balıkesir Valiliği, Gaziantep´te yapılan bir sokak düğün töreni sırasında meydana gelen terör saldırısında 56 kişinin kaybetmesi 94 kişinin de yaralanmasının ardından Balıkesir merkez ve tüm ilçelerde sokak düğünü yapılmasını yasakladı.
Balıkesir merkez ve tüm ilçelerde sokak düğünü yapılmasını yasaklayan Balıkesir Valiliği´nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Halkın huzur ve refahına, vatandaşların can ve mal güvenliğine, milletin birlik ve kardeşliğine kast eden kamu düzenini ve bütünlüğümüzü tehdit eden terör eylemlerinin engellenmesi ve bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması amacıyla açık alanlarda düğün ve benzeri etkinliklerin yapılmasının yasaklanması, güvenlik tedbirlerinin alınabilmesi için kapalı mekânlarda yapılacak düğün, kına gecesi vb. organizasyonlarla ilgili yetkili idareye bildirimin zorunlu hale getirilmesine karar verilmiştir.?
Valiliğin yasaklama ve bildirim yapma zorunluluğu kararlarına uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu´nun 32. maddesi hükmü uyarınca işlem yapılacağı açıklandı.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli