Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Sokak hayvanlarına yaşam busesi

Sokak hayvanlarına yaşam busesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden sokak hayvanlarına destek

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu’nda bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Selma Sever, üniversite kampüsü içinde ve civarındaki 10 dolayında kulağı küpeli sokak köpeğini, üniversite yemekhanesinin atıklarıyla besleyerek onların yaşamlarına kolaylık sağlıyor.
Üç hafta kadar önce üniversitenin dışındaki bir alanda, ayağından silahla vurulan köpeği, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir dahil üniversitede görev yapan akademisyenler ve öğrencilerin maddi desteğiyle ameliyat ettirerek sağlığına kavuşturduktan sonra kulağı küpeli bu köpeğe “Rüzgâr” ismini verdiklerini, bu köpeği artık hareketlerinin bir sembolü olarak gördüklerini belirten Sever, şunları söyledi:
“Sokak hayvanlarına sahip çıkılması için bir farkındalık hareketi yaratmak için yola çıktım. Her gün, öğleyin saat 12.00’de, öğle tatilimde, üniversitemizin yemekhanesine gidiyor ve öğrencilerin atılmak üzere tabaklarında bıraktıkları yemekleri toplayarak, bu hayvanları uygun alanlarda doyuruyorum. Buna öğrencilerimiz ve üniversitede görev yapanlar da destek veriyor. Bu arada, öğrenciler, üniversitemiz bünyesinde ‘Yeşil Pati Topluluğu’ da kurarak bana destek vermeye başladı. Başta Rektörümüz olmak üzere bu hareketimize destek veren herkese teşekkür ediyorum.”
Çok zor ortam ve koşullarda yaşam savaşı veren tüm vatandaşları sokak hayvanlarına destek vermeye çağıran Sever, “Bunun için empati yapmaları yeter. Siz, soğukta, yağmur altında yemek yiyebilir misiniz? Çay, kahvenizi, o ortamda içebilir misiniz? Apartman duvarlarının altında, bahçelerde, üstelik sizi orada yaşatmak istememek için kötü davrananlara rağmen yaşayabilir misiniz? İşte, sokak hayvanları bu durumda. Onları yaşatmak için yemeklerimizden artanları verip, evlerimizin önüne su dolu kaplar koymak bile yeter” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sokak hayvanlarına yaşam busesi
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı