Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

ŞOK MÜHÜR...

ŞOK MÜHÜR...

Seçim sonrası ŞOK Market´e mühür

Erdek Belediye Başkanlığı tarafından, İşyeri Açılış ve Çalıştırma Ruhsatı verilen Hükümet Caddesinde faaliyet gösteren ŞOK MARKET isimli işyeri Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlileri tarafından mühürlenerek faaliyeti durduruldu.
Mühürlenen işyerinin mülkü Orhan Narin´e ait çıktı
Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri dün öğleden sonra ŞOK MARKET´in Erdek Hükümet Caddesinde faaliyet gösteren şubesine giderek "İmara Aykırı" yapılanması gerekçesiyle mühürleyip faaliyeti durdurdu.
ŞOK MARKET olarak faaliyet gösteren işyerinin iki dükkan arasındaki duvar kaldırılarak tek dükkana dönüştürüldüğü gerekçesiyle markete ceza kesildiği öğrenildi.
Ticari faaliyeti durdurulan ŞOK MARKET´in hizmet verdiği işyeri mülkünün sahibi Orhan Narin olduğu öğrenildi.
İşyerini ŞOK MARKET zincirine kiralayan mülk sahibi Orhan Narin, marketin mühürlenme nedenini şöyle özetledi: ?4 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşen Erdek Ticaret Odası seçimlerinde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın eşi Özlem Sarı´nın karşısında aday olan Erdek Belediye Meclisi´nin AK Partili Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız´ın listesinde yer aldığım için mülkü şahsıma ait olan işyerinin mühürlenmesinin kişisel ve siyasi hesaplaşma-dan kaynaklandığını düşünüyorum.? 

ŞOK MARKET´e İşyeri Açılış ve Çalıştırma Ruhsatı´nın Erdek Belediye Başkanlığı tarafından Kasım 2016 tarihinde verildiğini, ruhsat verildiği tarihte söz konusu işyerinde arada duvar olmadığının altını çizen Orhan Narin, ?ŞOK MARKET´e İşyeri Açılış ve Çalıştırma Ruhsatı verilirken iki dükkan için ayrı ayrı ruhsat istendi dolayısıyla söz konusu markette o şekilde ruhsat aldı. O zaman marketin ticari faaliyetine karşı çıkılmayıp neden izin verildi? Ya da akıllarına neden şimdi geldi? Cevabı ben vereyim; Ticaret Odası seçimlerinde Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın karşısında durduğumuz için. Seçim bitti ertesi gün market mühürlendi. Bizlere verilen tutanakta işyerinin eksiklerinin tespit edilmesi deniliyor ancak İmar Müdürlüğü yetkilileri aynı gün eksiklikleri tespit ediyor, zabıta ekipleri ise mühürlüyor. Bu durumda ruhsatın altında imzası bulunan herkes suç işlemiş olmuyor mu? Burada çalışan personel, vergisini veren Market hiç mi düşünülmüyor? Erdek Belediye Başkanını bu tutumundan dolayı kınıyor ve Allah´a havale ediyorum. Bizlere oy veren diğer marketlere de aynı cezayı kestirmiş." diyerek tepkisini dile getirdi.
Diğer yandan bugün gerçekleşen Erdek Belediye Meclis Toplantısı´ndan sonra konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, marketlerin mühürlenmesinin Erdek Ticaret Odası Seçimleriyle ilgili olmadığını belirterek kanunu uyguladığını söyledi.
Belediye Meclis Toplantısında hazır bulunan AK Parti´li Belediye Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız ise bu uygulamanın neden seçimden bir gün sonra yapıldığını Sarı´ya sorarken, bunun kişisel hesaplaşma olduğunu belirterek "Her iki dükkanında ruhsatı var, kaldı ki bu ruhsatı veren sizlersiniz, ayrıca bu işyerinin proje çalışmasını da Özlem Sarı yapmaktadır. Mühürlenmek yerine çözüm yolu bulunabilirdi." diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: MÜHÜR
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu