Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sofralık zeytinde başfiyat 6 lira

Sofralık zeytinde başfiyat 6 lira

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin de bağlı olduğu Marmarabirlik 2012/2013 zeytin alım kampanyasını başlatıyor. 190 taneli ürünün baş fiyatını 6 lira, 410 taneli ürüne ise 1.80 TL. olarak açıkladı.

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin de bağlı olduğu Marmarabirlik 2012/2013 zeytin alım kampanyasını başlatıyor. 190 taneli ürünün baş fiyatını 6 lira, 410 taneli ürüne ise 1.80 TL. olarak açıkladı.
Marmarabirlik`ten basına yapılan açıklamada, 2012/2013 alım kampanyasının başladığı belirtilirken, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nden yapılan açıklamada kampanyanın 2 Kasım 2012 Cuma gününden itibaren (bugün) başlanacağını duyurdu.
Güney Marmara`da yer alan kooperatif bölgelerinde üretilen sofralık zeytinin nefasetinden ötürü oluşan fiyat farklılığını dikkat alan birliğin, kilogramda 200 tane gelen ürüne de 5.60 lira ödeyecek.
Marmarabirlik`in Yönetim ve Denetim Kurulu ve bağlı 8 kooperatifin yöneticileriyle yapılan toplantının ardından, 2012-2013 kampanya döneminde uygulanacak ürün alım fiyatlarını belirledi. 
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, açıklanan fiyatlardan üreticilerin memnun kalacaklarını ileri sürdü
2012/2013 alım kampanya dönemine ilişkin, birlik yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kooperatif bölgelerimizde özel sektör temsilcilerinin alım yaptığı fiyatlar sunidir. Üreticilerimizin, tüccarın verdiği fiyata bakarak değerlendirme yapmamaları gerekir. Özel sektör temsilcileri, istediği gibi ürün alıp piyasadan çekilir. Oysa Marmarabirlik ortak üreticilerimizin beyan ettikleri ürününün neredeyse tamamına yakınını almaktadır.
Kooperatiflerimizden gelen beyanlara göre rekolte tahmini 60 bin ton civarındadır. Alım politikası ve fiyatlarımızı da, ülke genelindeki üretimin iri, orta ve ince kalibre dağılımına göre belirledik."
 Üretici ortaklar kooperatiflerine sahip çıksın
 Marmarabirlik`in geçtiğimiz kampanya döneminden yüksek miktarda küçük taneli zeytin stoğu bulunduğu dile getirilirken, "Popülist davranmadan, ortaklarımızı ve kooperatifleri mağdur etmeden, Marmarabirlik`i de zarar ettirmeden ortak bir yol bularak belirlediğimiz fiyatlarda, tüketici ayağı da hesaba katılmıştır. Alınacak ürünün sofraya kaç liraya ineceği de önemlidir. Ayrıca bu kampanya dönemi çok farklıdır. İri taneli ürün ihtiyacı nedeniyle verilen bu fiyatların, üreticimizde gelecek yıllara ilişkin yüksek beklenti oluşturmaması gerekmektedir. Belirlenen fiyatlardan üreticilerimizin memnun olacağını ümit ediyoruz. Marmarabirlik kar ettiğinde kimse hesap sormamaktadır. Ancak zarar ettiğinde de her ortağın hesap soracağının da bilinmesini isteriz. Üreticimiz, ürününü satarken 10 kuruşluk farkları değil, Marmarabirlik`i tercih etmeli ve birliğine sahip çıkmalıdır. Belirlediğimiz fiyatlarla üreticimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra görev üreticimizin. Aynı zamanda üreticilerimizin Marmarabirlik`in gübre, zirai ilaç ve nakdi yardımlarından faydalanabileceklerini de unutmamaları gerekir. Üretici birliğine ne kadar sahip çıkarsa, Marmarabirlik de ortaklarını o derece korur. Kampanya dönemi, üreticilerimize, kooperatiflerimize ve Marmarabirlik`e hayırlı olsun."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli