Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Soba zehirlenmesinden artık kimse ölmesin

Soba zehirlenmesinden artık kimse ölmesin

Erdek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, her yıl, kış ayları geldiğinde, soba zehirlenmesinden dolayı ülkemizde yüzlerce insanımız öldüğünü hatırattı.

Erdek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, her yıl, kış ayları geldiğinde, soba zehirlenmesinden dolayı ülkemizde yüzlerce insanımız öldüğünü hatırattı.
Bu yaşananları vahim bir olay olarak değerlendiren İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, ölüm olaylarının genel olarak rüzgarlı havalarda ve özellikle lodoslu havalarda gerçekleştiğini bildirdi.
Erdek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü`nden yapılan bilgilendirmenin devamında şu ifadelere yer verildi: "Rüzgârlı havalarda soba bacasından gaz çıkışı zorlaşmaktadır. Bu yüzden zehirli gazlar baca yerine soba ve bağlantı borularından oda içine sızmaktadır. Oda içine sızan zehirli gazlar ölümlere neden olmaktadır. Özellikle lodoslu havalarda zehirli gazların oda içine sızması daha sık aralıklarla gerçekleşmektedir. Çünkü lodoslu havalarda sıcak hava akımı söz konusudur. Sıcak hava akımı belli yükseklikteki havayı ısıtmaktadır. Böylece lodoslu havalarda yere yakın yüzeyler daha soğuk, üst yüzeyler ise daha sıcak olmaktadır. Soba ve bacadaki zehirli sıcak gazlar, soğuk bölgeye doğru yönelerek soba ve borulardan oda içine sızar. Lodoslu havalarda sobalarda yanma güçleşir ve eksik yanma olur. Eksik yanma sonucu oluşan zehirli karbon monoksit gazı sobanın kurulu olduğu oda içinde birikerek zehirlenmelere ve ölümlere neden olur. Soba zehirlenmeleri genel olarak gece saatlerinde gerçekleşmektedir. Karbon monoksit gazı uyku getirerek öldürmektedir. Geceleri insanlar uykusunun geldiği zannına kapılarak oda içine sızan karbon monoksit gazından dolayı yavaş yavaş zehirlenerek ölmektedirler. Küresel ısınma ile birlikte atmosferik kararsızlıklar daha sık aralıklarla görülmektedir."   
Devamı Sahife 6'da


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli