Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ŞMG Lisesi eski öğretmeni Sahure Akyüz: Öğretmenlik sevgi ve hoşgörü mesleğidir”

ŞMG Lisesi eski öğretmeni Sahure Akyüz:  Öğretmenlik sevgi ve hoşgörü mesleğidir”

Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi'nin(ŞMG) eski biyoloji ve kimya öğretmenlerinden Sahure Akyüz, 1967 yılından başlayarak uzun yıllar ŞMG Lisesi'nde görev yaptım. Bu yıllardaki meslektaşlarımı ve öğrencilerimi unutamam” dedi. 26 yıllık meslek yaş

Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi'nin(ŞMG) eski biyoloji ve kimya öğretmenlerinden Sahure Akyüz, 1967 yılından başlayarak uzun yıllar ŞMG Lisesi'nde görev yaptım. Bu yıllardaki meslektaşlarımı ve öğrencilerimi unutamam” dedi. 26 yıllık meslek yaşamı bulunan Akyüz, Bandırma ŞMG Lisesi'ne atanmasında, dönemin okul müdürü Tahsin Çizenel'in büyük rolü olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
O yıllarda çok değerli öğretmenlerle birlikteydik. Bunlar arasında başlarda, bir süre asistanlığını yaptığım biyoloji öğretmeni Mürvet Tekeli, kimya öğretmeni Şahver Zeybek ve edebiyat öğretmeni Peyman Kırımlıgil, hemen aklıma ilk gelen isimlerdir. O dönemde okulumuz öğrencileri, üniversite sınavlarında da çok başarılıydı. Lisemiz, bu alanda, ülke düzeyinde ilk 10 lise arasında yer alırdı. Öğrencilerimiz, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde de çok başarılıydı. Öğrencilerimiz için sık sık kültürel geziler düzenlenirdi. Bu gezilerde öğretmenler ile öğrencilerin bütünleşmesi sağlanırdı.”
47 yıldan bu yana Bandırma'da yaşadığını vurgulayan Akyüz, Öğretmenliği çok severek yaptım. Gençlere, eğer seviyorlarsa öğretmenlik yapmalarını öneririm. Tabii ki, öğretmenliğin sevgi, tolerans ve hoşgörü mesleği olduğunu da ayrıca anımsatmak isterim” diye konuştu.
Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli