Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Siyasete damga vuran kadınlar Bandırma´ya geliyor

Siyasete damga vuran kadınlar Bandırma´ya geliyor

Çalıştayda Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı da konuşacak

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı Nur Demir Hancıoğlu, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret edip, mahallenin sorunları konusunda açıklamalar yaparak, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kadınların, siyasetin içinde daha aktif olmaları için bir çalıştay düzenlediklerini aktaran Hancıoğlu, ?Siyasette ilk adım muhtarlıktır. Kadınlarımızı ev yaşamından dışarı çıkartalım, daha girişken olsunlar istedik. Projemizin adına ?Kadın Muhtarlar Akademisi´ dedik. Türkiye´deki 54 bin muhtarın sadece 640´ı kadın. Bu çalıştayı nasıl yapabileceğimizi araştırdık. İçişleri Bakanlığı´na başvurduk ve projemiz onaylandı. Valiliklere, Kaymakamlık aracılığıyla haber gönderdik. Verilen bütçe 100 muhtar için geçerli. Çağrılma işi valiliklerin görevlendirme yazısına bağlı. Yaklaşık 81 muhtarımız burada olacak. Ayrıca STK´ların kadın başkanlarını da ağırlayacağız. 4 gün boyunca burada çalıştay yapacağız. 15-19 Aralık 2017 tarihlerinde,  kişisel gelişim, muhtarlık mevzuatı semineri, tam gün bir çalıştayımız olacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı ile görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Bu isimler, büyük ihtimalle çalıştayımıza katılacaklar.            

Ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile Yalova Valisi Tuba Yılmaz ile görüşme içindeyiz. Devlet anadır, anaya da en iyi kadınlar bakar. Bu nedenle kadınlarımızın, devlet kademelerinde, sosyal yaşamda daha aktif olmaları gerektiğini düşünüyorum. ?dedi.
GALA GECESİ ERDEK´TE
Hancıoğlu, çalıştayın gala gecesinin, 19 Aralık akşamı, Erdek´te yapılacağını belirtti. Nur Hancıoğlu, Agrigento Otel´deki gala gecesini Erdek Ticaret Odası´nın düzenleyeceğini açıkladı.
KÜLTÜR GEZİLERİ
Kültür gezileri düzenlediklerini belirten Hancıoğlu, ?Truva, Asos, Çeşme, Çanakkale´ye gezilerimiz oldu. Ortalama 500 kişi bu gezilerden yararlandı.? diye konuştu.
Muhtarların yaşadığı sıkıntıların dernekleşme sürecini başlattığını ve Bandırma Muhtarlar Derneği´ni kurduklarını aktaran Hancıoğlu, ?Siyasete girmeyi düşünmüyorum. Bir dönem daha muhtarlık yapmak istiyorum. Muhtarlığını yaptığım Haydarçavuş Mahallesi´nde, kaldırım üstü parklar en büyük sorunumuz. Sokaklarımız dar ve ambulansların girmesinde zorluk yaşanıyor. En büyük sorunumuz, çok önce boşaltılan 3´nolu sağlık ocağı. Buranın yıkılması için hâlâ çalışmalar ve yazışmalar devam ediyor. Genelde vatandaşlarımız bizlere yardım talep etmek için geliyor. Biz bunu genelde dernek olarak yapıyoruz. Ramazan bayramında 100 çocuğumuzu giydirdik. Bunu yaparken alışveriş çeki yöntemini izledik. Okullar açılırken giysilerini almaları için kıyafet çeklerini dağıttık.? dedi. Hancıoğlu, muhtarların özlük haklarında ve maaşlarında iyileştirme yapılmasını beklediğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli