Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Sivil Güçlerin çalışması baş döndürücü hızla sürüyor

Sivil Güçlerin çalışması baş döndürücü hızla sürüyor

Balıkesir Sivil Güçler Birliği baş döndürücü hızla çalışmalarına devam ediyor.

Balıkesir Sivil Güçler Birliği baş döndürücü hızla çalışmalarına devam ediyor.
Balıkesir`de faaliyet gösteren değişik hayat felsefelerine sahip dernek, vakıf, mahalle muhtarları, köy muhtarları gibi sivil toplum kuruluşlarını bünyesine katan Sivil Güçler Birliği, Alevi inanca sahip On İki İmamlar Derneğini üyeleri arasına katarak Balıkesir kamuoyunun dikkatini üzerine çekti.
Sivil Güçler bu seferde Gümüş Çeşme Mahalle`sinde faaliyet gösteren Roman vatandaşlarımızın üye olduğu Semerkant Gümüş Çeşme Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği kurucusu Cüneyt Barlin`i üyeleri arasına kattı.
Başkan Yurdakul, Gümüş Çeşme`de
Kalabalık bir heyetle geçtiğimiz Cuma akşamı Gümüş Çeşme Mahallesindeki Roman vatandaşlarımızın kurmuş olduğu derneğe giden Hüseyin Yurdakul Başkanlığı`ndaki Sivil Güçler Gümüş Çeşme`de ki Dernek üyeleri ile yaklaşık dört saat süren görüşmelerde bulundu. Ziyaret sırasında Sivil Güçler Derneğini kalabalık bir heyetle kapıda karşılayan Gümüş Çeşme Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği yetkilileri adına konuşan Cüneyt Barlin "Sivil Güçler Birliği Derneği yetkililerine ziyaretlerinden dolayı minnettarım. Balıkesir`de şu ana kadar hiç kimsenin başaramadığını başardılar ve bir birlerinden haberleri olmayan ya da birbirlerinin yanından selam vermeden geçen teşkilatları ve temsilcilerini aynı masa etrafında toplamayı başardılar. Onun için bu derneğin Balıkesir`de çok önemli işler yapacağına inanıyorum. Balıkesir sakinleri  Gümüş Çeşme mahallesinden  bundan on beş sene önce  geçmeye korkarlardı ama şimdi Nakşibendi felsefesi ve bu felsefenin büyüklerinin bizlere öğrettikleri ve bu öğretilenleri yaşayarak, çocuklarımıza öğreterek bugün burada gördüğünüz gibi şu anda mahallemizde tam yedi tane Derneğimize bağlı faaliyet binamız var. Bu binalarımız da mahalle sakinlerimiz dinini öğreniyor, kuranı, peygamberini öğreniyor, iyiyi kötüyü, sevabı, günahı öğreniyor,   namazlarını kılıyor, sohbetlerini ediyor. Bu gün gecenin ikisinde mahallemizde artık herkes çekinmeden dolaşabiliyor. İnşallah Sivil Güçler Birliği Derneği ile çok daha güzel şeyler yapacağız" dedi.
Yurdakul: "Meşveret Meclisiyiz"
Ziyaret sıralarında kendilerine gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür eden Hüseyin Yurdakul "Bizler bu Derneği kurarken tek amacımız vardı, Balıkesir`de Allah Rızası doğrultusunda hiçbir dünyevi, siyasi amaç,  hedef, menfaat gözetmeden, beklemeden Balıkesir`imize ait ve ülkemize ait meselelerin çözümüne katkıda bulunabilmekti. Kısa sürede sayımızı 60 sivil toplum teşkilatına çıkardık,  bu sayıyı daha yukarılara çıkaracağız. Meselelerin çözümü noktasında şuanda Balıkesir`in en geniş tabanlı teşkilatıyız. Gecenin bu saatinde Gümüş Çeşme Mahallesindeki Semerkant`lı kardeşlerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduk. Bundan sonra onların fikirleri de Sivil Güçler de en güçlü şekilde temsil edilecektir" dedi.
Daha sonra Sivil Güçler Birliği üyeleri İle Gümüş Çeşme Derneği üyeleri mahallelerinden Umre ziyaretine giden 70 kişinin uğurlama törenine katılarak mahalle sakinlerini kutsal topraklara yolcu ettiler.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı