Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sivil Güçler gücüne güç katmaya kararlı

Sivil Güçler gücüne güç katmaya kararlı

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği ilk toplantısını 5 Nisan 2013 Cuma günü Karizma spor tesislerinde yaptı.

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği ilk toplantısını 5 Nisan 2013 Cuma günü Karizma spor tesislerinde yaptı.
Balıkesir`de faaliyet gösteren 28 dernek, kanaat önderi tarafından kurulan Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği uzun süre Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Başkanlığını yapan Hüseyin Yurdakul`un başkanlığında yaptığı toplantıya Müsiad ın eski başkanı Emin Ermişler, Dinamik Çalışanlar Derneği Başkanı Alaattin Gökhan, Alperenler Vakfı Başkanı Yusuf Akgül, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Kuvancı, Hasanbaba Vakfı yönetim kurulu üyesi Av. Birol Şahin, Mahalle Muhtarları Derneği eski başkanı Cengiz Sandıkçı, Karesi Vakfı ve Balıkesir Üniversitesine Cami Yaptırma Derneği Başkanı Av. ismail İnci, Uluçınar Vakfı kurucularından Tanju Akçe, Yörükler Federasyonu eski başkanı Av. Hasan Demirslan, Balıkesir Alperen Ocakları Dergi Temsilcisi Süleyman Atak katıldı
Sivil güçsüz demokrasi olmaz
Dernek Başkanı Hüseyin Yurdakul yaptığı açış konuşmasında Balıkesir`de toplumun sivilleşmesinden yana tavır koyan, milletimizin değer yargılarına saygılı, yüreğinde birlik ve beraberlik ateşi yanan, ülkemizin sivilleşmesi ve demokratikleşmesi yolunda alınan hızlı mesafelerin daha ileri noktalara götürülmesini arzulayan, milli manevi değerlere saygılı bir toplum arzusu içinde olan bütün dernekleri ve kanaat önderlerini çatıları altına davet ettiklerini ifade etti ve derneklerine üye olmaya çağırdı.
Dernek denetleme kurulu başkanı Emin Ermişlerde bu derneğin Balıkesir`de kendi alanlarında çok güzel hizmetler yapan ancak hemen yanı başında faaliyet gösteren insanlarla tanışma fırsatı olmayanlar için beraber olma zemini oluşturacağını bu açıdan bu derneğin çok önemli faaliyetlere vesile olacağını belirtti.
Dinamik Çalışanlar Derneği Başkanı Alaattin Gökhan ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu şu dönemde böyle bir derneğin gerçekten çok gerekli olduğunu vurguladı.
Karesi Vakfı ve Balıkesir Üniversitesine Cami Yaptırma Derneği Başkanı Av. İsmail İnci, sivil güçler birliğinin Balıkesir`de çok önemli kültürel faaliyetler yapması gerektiğini, özellikle birlik ve beraberliği ve sivilleşme sürecinde milletimizin aydınlatılması ve bilinçlendirilmesi yolunda derneğe önemli görevler düştüğünü işaret etti.
Alperen Ocakları Başkanı Yusuf Akgül, Balıkesir`de birbirini tanımadık aynı kıbleye dönmüş hiç bir sivil toplum teşkilatı kalmaması için derneğin çok önemli görev ifa edeceğini söyledi
Sürpriz katılımlar olacak
Başkan Hüseyin Yurdakul sloganlarının "sivil güçler çalışmazsa başka güçler çalışır" olduğunu, bu bilinçle çok çalışmaları gerektiğini, derneklerine üye olmak için çok talep olduğunu, önümüzdeki günlerde sürpriz ve önemli katılımlar olacağını bu nedenle her ay yapmayı planladıkları toplantıları haftalık olarak yapmayı düşündüklerini ve bir sonraki toplantıyı da 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 20:30 da dinamik çalışanlar derneğin de yapmayı kararlaştırdıklarını açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli