Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sivil Güçler Birliği üst geçit projesine karşı

Sivil Güçler Birliği üst geçit projesine karşı

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Başkanı Hüseyin Yurdakul, Balıkesir Belediyesi tarafından Orman Bölge Müdürlüğü önünde İzmir yolu üzerine yaptırılan üst geçit projesi ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Başkanı Hüseyin Yurdakul, Balıkesir Belediyesi tarafından Orman Bölge Müdürlüğü önünde İzmir yolu üzerine yaptırılan üst geçit projesi ile ilgili görüşlerini açıkladı.
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok`a seslenen, Sivil Güçler Birliği Başkanı Yurdakul, " Sayın Başkan hem bir Mühendis olarak hemde Sivil Güçler Birlik Derneği olarak yaptırdığınız üst geçit projesini yerinde inceledim ve bütün tarafsızlığımızla ifade ediyorum ki bu proje çok yanlış bir projedir" dedi.
Üst geçit Büyükşehir`e yakışmıyor
Hüseyin Yurdakul açıklamalarının devamında "Üst geçit görünüm itibari ile Büyük Şehir olan Balıkesir`imize yakışan bir görünüme sahip değil. Ayrıca alan olarak çok fazla yer kaplamış. Orman Bölge Müdürlüğü binasının görünümünü, tarihi eser konumundaki tescilli olan Un Fabrikasının görünümünü etkilemiş durumdadır. Zaten şehir merkezinde çok az açık meydan alanına sahip olan Balıkesir`imizde böyle hantal bir üstgeçit ve üst geçit`in çıkış ve iniş ayakları meydan alanını boğmuş bulunmaktadır. Üst geçit ilk görünüm itibari ile insanı üst geçten soğutan bir görünüme sahip bulunmaktadır" dedi.
Halka danışılmalıydı
Üst geçit projesini halka danışılmadan yapılmasını yanlış bulduğunu ifade eden Yurdakul, "Bu projenin çıkış ayakları daha yolu karşıdan karşıya geçmeye başlamadan insanları 35 metre yürümeye zorluyor, zaten geçilecek yolun uzunluğu 15-20 metre! Bu büyük bir çelişkidir! Kullanıma yönelik olarak göreceksiniz, Balıkesirli hemşerilerimiz önce yıkılan üst geçidi hiç kullanmamıştı, bunu hiç kullanmayacaktır. Bu üst geçit yıkılan üst geçitten çok daha kullanışsızdır. Engelli vatandaşlarımız bu üst geçidi görünce zaten kullanmaktan psikolojik olarak vazgeçeceklerdir. Bu proje yapılırken halka sorulsaydı halk bu projeye izin vermezdi. Hem rantabl, hem engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği, hem Büyükşehir olan Balıkesir`imize yakışacak bir çok örnek proje uygulaması varken böyle bir projeyi Balıkesir`e layık görenleri kınıyorum. İsmail Ok ve ekibi sadece internette beş dakika araştırma zahmetine katlansalardı dediğimiz vasıflarda üst geçit projeleri örneklerini görebilirlerdi. Kocaeli, İzmir, Kayseri, Konya vb. birçok belediyede bu üst geçitleri bizim söylediğimiz şekilde yapmışlar" dedi.
Balıkesir halkı açıklama bekliyor
Hüseyin Yurdakul açıklamalarının son bölümünde Sivil Güçler Birliği olarak Balıkesir`e yapılan her faaliyetin yakından takipçisi olacaklarını dile getirirken "Bu projenin maliyeti ne kadar? Bu projenin fikir babası ve mimarı kimdir? Bu proje yapılmaya başlamadan önce Balıkesirlilerin onayına sunulamazımıydı?" diyerek Balıkesir Belediye Başkanını açıklama yapmaya davet etti.           


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false