Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sivas katliamına Bandırma’da duygulu anma

Sivas katliamına Bandırma’da  duygulu anma

2 Temmuz 1993’teki Sivas katliamında yaşamlarını yitirenler, Bandırma’da da anıldı.

2 Temmuz 1993’teki Sivas katliamında yaşamlarını yitirenler, Bandırma’da da anıldı.
Alevi Kültür Dernekleri Bandırma Şubesi’nin, Cem Evi bahçesinde gerçekleştirdiği anma programına Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, başkan yardımcıları Ozan Onur ve Aydın Yağar, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Bandırma Belediyesi önceki başkanı Dursun Mirza, sivil toplum kuruluşları başkanları ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Katliamın 30. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreninin açış konuşmasını yapan Av. Seray Gönal, “Başta Sivas katliamı olmak üzere ve daha sonra da ülkemizde aydınlara yönelik tüm katliamlar, cumhuriyetimize, demokrasiye, laikliğe, yaşam hakkınadır. Sivas katliamına neden olanları, bu saldırıyı koruyanları ve savunanları affetmedik, affetmeyeceğiz. Ant olsun ki, içinden geçtiğimiz bu karanlık süreci hep birlikte yırtacağız. Laik demokratik düzenimizi yeniden inşa edeceğiz” dedi.
Semah gösterisinin ardından, Sivas katliamında yaşamlarını yitiren, şair, ozan, edebiyatçı ve gazetecilerinin fotoğraflarının bulunduğu panonun önüne anma programını izleyenler tarafından karanfiller bırakıldı.
Hasan Sönmez’in başkanlığındaki Alevi Kültür Dernekleri Bandırma Şubesi’nin 220 üyesi bulunuyor. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sivas katliamına Bandırma’ duygulu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı