Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sındırgı´da sulu tarımla çiftçinin yüzü gülecek

Sındırgı´da sulu tarımla çiftçinin yüzü gülecek

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde çalışmalarını sürdüren Sındırgı Belediyesi, Aktaş Mahallesinde gölet yapım çalışması başlattı.

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde çalışmalarını sürdüren Sındırgı Belediyesi, Aktaş Mahallesinde gölet yapım çalışması başlattı. Sındırgı Belediyesi kırsal alanlardaki üreticilerin sulama sorununu çözmek için çalışmalara hız verdi. Kınık Mahallesinde tamamlanan göletten sonra Sındırgı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Kınık Mahallesi ile Aktaş Mahallesinin arasına gölet yapılması için harekete geçti. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Aktaş mahallesinde gölet yapılması için iş makinalarını mahalleye götürdü.
Kırsal kesimden kente göçün önlenmesi ve bölge halkının refah seviyesinin yükselmesi hedefiyle öncelikle çiftçinin gelir artışını sağlayacak projelere ağırlık veren Sındırgı Belediyesi, suyun olmadığı bölgelerde sulu tarıma geçiş için düğmeye bastı.
Çiftçi istiyor Sındırgı Belediyesi gerçekleştiriyor
Sındırgı Belediyesi, tarafından Aktaş Mahallesine kazandırılacak sulama göledi için kazı çalışmalarına hız verilirken, sulama göledinin yapımının tamamlanmasının ardından büyük bir eksikliği giderileceğini ifade eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ?Kırsal mahallelerimizi şehir standartlarına ulaştırmak için hizmetlerimiz devam ediyor. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda yeni mahallelerimizde özellikle acil ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak altyapıdan üstyapı çalışmalarına, çocuk parklarından gölet yapımlarına kadar pek çok alanda Sındırgı Belediyesi olarak hizmet götürmeye çalışıyoruz. Hedefimiz Sındırgı´da yaşayan tüm hemşerilerimize eşit hizmet götürmek. Kırsal bölgelerde yaşayan ve hayvan yetiştiren vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin sıkıntısını çözmek için belediye olarak sulama göletlerini hayata geçiriyoruz. Kırsal mahallelerimizde yapımı başlayan ve tamamlanan sulama göletleri sayesinde hayvan yetiştiricileri ve çiftçilerimiz rahat edecek. Bu kapsamdaki çalışmalarımız sürecek. Yapılan bu çalışmaların mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ederim.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli