Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Sındırgı´nın içme ve atıksu sorunu bitiyor

Sındırgı´nın içme ve atıksu sorunu bitiyor

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından bu yıl temelleri atılan 16 milyon 200 bin TL değerindeki İçme Suyu, Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi inşası hızla ilerliyor.


2018 yılında hizmete girecek olan tesisle 25 bin kişilik atıksu arıtma tesisi yapılacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından bu yıl temelleri atılan 16 milyon 200 bin TL değerindeki İçme Suyu, Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi inşası hızla ilerliyor.
Proje kapsamında 40.258 metre içme suyu,9.848 metre kanalizasyon hattı, 2.500 m3lük içme suyu deposu, 25 bin kişi kapasiteli atıksu arıtma tesisi inşa edilecek.
Atıksu Arıtma Tesisi, karbon ve kısmi azot-fosfor giderim projesi olan ileri biyolojik arıtım teknolojisine göre tasarımlandı. Arıtma tesisinde arıtılacak olan Sındırgı ilçesinin kullanım sularından kaynaklı evsel nitelikli atık suları, çevre mevzuatında istenilen şartları sağladıktan sonra Simav Çayı´na deşarjı yapılacak.
Aynı iş kapsamında bulunan 2 bin 500 m³´lük içme suyu deposu ve 40 bin 258 metre içme suyu şebeke hattının yapılması ile Sındırgının içme suyu ihtiyacı kaliteli ve kesintisiz karşılanabilecek şartlara ulaşacak. Kasım 2017 itibari ile iş kapsamındaki içme suyu depo inşaatının kaba inşaatı tamamlanırken, mekanik imalatlarına başlanılama aşamasına gelindi. Kanalizasyon ve içme suyu şebeke hatlarının inşaatı çalışmaları takribi olarak yarı oranda tamamlandı.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli