Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı´nın geleceğini ilgilendiren çalıştay başladı

Sındırgı´nın geleceğini ilgilendiren çalıştay başladı

?Sındırgı Hisaralan Bölgesi Doğal Mirasın Korunması ve Tescili? konulu çalıştay başladı.

?Sındırgı Hisaralan Bölgesi Doğal Mirasın Korunması ve Tescili? konulu çalıştay başladı.
Sındırgı ilçesinin en önemli doğal kaynaklarından biri olan Hisaralan bölgesindeki Jeotermal kaynakların ve oluşan doğal güzelliklerin incelenmesi, Jeopark haline getirilerek turizme kazandırılması adına Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve UNESCO işbirliği ile gerçekleşecek çalıştay 5-6 Mayıs tarihlerinde 2 gün devam edecek.
Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Amfi salonda çalıştayın ilk günü gerçekleştirildi.
TÜBİTAK destekli çalıştayın ilk gününde raporlar sunulurken, ikinci gününde ise Hisaralan bölgesi inceleme gezisi gerçekleştirilecek. Hisaralan bölgesindeki kaynakların bugünü ve yarını, hangi amaçla kullanılabileceği, turizm alanında nasıl değerlendirilebileceği çalıştayın ana temasını oluşturuyor.
Açılış konuşmaları sonrasında üç oturum halinde Hisaralan Jeotermal sahasının jeolojisi ve hidrojeolojisi, Jeopark, Jeoturizm, jeolojik koruma ve yasa ve yönetmeliklerle doğal ve jeolojik mirasın korunması, devletin konuya bakışı ile ilgili yapılan araştırmalar hakkında sunumlar gerçekleştirildi.
Araştırmalar neticesinde jeolojik oluşumun ve bölgenin Türkiye de tek olma özelliğine sahip olduğu belirtildi.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş "Hisaralan bölgesindeki kaynaklarımızın ilçemizde ısınmada kullanılması ve turizm işletmelerine kazandırılması adına çıktığımız yolda, bugün bu çalıştay ile bilmediğimiz özelliklerini de keşfediyoruz. Türkiye de tek olması özelliği, doğal oluşumların jeopark olarak dizayn edilmesi ilçemiz adına önemli bir gelişme. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki başarılı ve etkili bir çalıştay olacak. Bizler her türlü projeye ve desteğe açığız." dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli