Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sındırgı´lı muhtarlar TORKU Tesislerine hayran kaldı

Sındırgı´lı muhtarlar TORKU Tesislerine hayran kaldı

Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda Beyşehir-Konya- Nevşehir kültür ve inceleme gezilerine katılan heyette yer alan Sındırgı´lı muhtarlar, gezi programı kapsamında milli marka TORKU A.Ş.ye ait Dünya´nın en büyük et ve süt

Milli sermaye yatırımı olan ve Kooperatifçiliğin Türkiye´de geldiği noktanın bir meyvesi olan TORKU A.Ş. ye ait dünyanın en büyük et ve süt entegre tesislerini ziyaret eden heyet, tesisin hijyen ve üretim özelliklerine hayran kaldı.
Tesis yetkilileri tarafından heyete detaylı bilgi verilirken, son sistem teknoloji donatılmış tesis tam not aldı.
Muhtarlar ve eşleri ile birlikte tesisi gezen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ?Sındırgı hayvancılıkla uğraşan bir yer. Süt ve et bize yabancı olan işler değil ama tabi biz bunları tamamen hayvancılık kısmıyla ilgileniyoruz. Bugün muhtarlarımız çoğulda zaten bu işleri yapan arkadaşlar. İşin diğer aşamaları ile ilgili kısımları da tesis gezisinde öğrendiler. Yani nasıl bir sucuk yapılır? nasıl bir kavurma yapılır? nasıl işlenmiş bir malzeme haline dönüşür? bunları yerinde gördüler. Gezide muhtarlarımızın eşleri de vardı ve onlarda yoğurdun en iyisi nasıl yapılabilir? hijyen şartları nasıldır? Onları gördüler. TORKU A.Ş. ile ilgili tahminim hep iyiydi, milli bir markaydı. Türkiye´de bir kooperatifin nerelere gelebileceğini gösterebilen en iyi örnek diye düşündüğümüz Torku´yu bugün bizzat gözlerimizle gördük.? dedi.
Gezi sonunda TORKU ürünlerinin yer aldığı kokteyl verildi. Kafileyi uğurlayan tesis yetkilileri katılımcılara TORKU ürünlerinin yer aldığı hediye paketlerini takdim etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli