Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sındırgı`da Sıcak Su Sevinci

Sındırgı`da Sıcak Su Sevinci

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'da Sıcak suyumuz var ancak unutmayalım ki Balıkesir 1. derecede deprem bölgesi. Yani her külfetin bir nimeti, her nimetin de bir külfeti var. Bizim bu nimetin kıymetini bilmemiz lazım" dedi.

Yıllardır Sındırgı kent merkezine getirilmesi için uğraş verilen Jeotermal Sıcak Su Merkezi dün dualarla açıldı. 23 kilometrelik bir boru hattıyla, 90 derece sıcaklığa sahip sıcak su ilk etapta konut ve seraların ısınması için kullanılacak.
Proje kapsamında, 23 kilometrelik boru hattıyla ilçe merkezine getirilen 90 derece sıcaklığa sahip Termal su ile ilk etapta 3 bin konut ile ilçedeki seraların ısıtılması hedefleniyor. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, ısı merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, jeotermal enerjinin hem ucuz hem de yenilenebilir bir enerji kaynağı olduğunu söyledi. Sındırgı’nın jeotermal turizm alanında bir marka olabileceğini vurgulayan Yaman, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise uzun uğraşlar sonucu ilçeye getirilen boru hattının hayırlı olmasını diledi. Her nimetin bir külfeti olduğuna dikkati çeken Uğur, “Sıcak suyumuz var ancak unutmayalım ki Balıkesir 1. derecede deprem bölgesi. Yani her külfetin bir nimeti, her nimetin de bir külfeti var. Bizim bu nimetin kıymetini bilmemiz lazım” diye konuştu.Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da projeye başladıklarında sıcak suyun ilçe merkezine getirilemeyeceğini olduğuna değinerek, Türkiye’nin en uzun ve en zorlu isale hattını çekerek 90 derece sıcaklıktaki suyu ilçeye taşıdıklarını ifade etti. Yavaş, projenin hayalken gerçek olduğunu bildirerek, “Sındırgı’nın 1984 yılında 52 bin civarı olan nüfusu, şu an 37 bine düştü. 2004 yılında, ‘Sındırgı’nın önünü açacak nasıl bir proje buluruz’ diye düşünürken, ‘Allah ilçemize iki güzel sıcak su kaynağı vermiş, onları değerlendirelim’ dedik. Bunlardan biri Emendere’ydi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sındırgı’yı Termal turizmle buluşturan Emendere Termal Oteli’ni kurdu. Arkasından bizim Sındırgı’yı Termal turizmle andıracak projeler yapmamıza ön ayak oldu. Şimdi ilçemizde bir termal otelimiz varken 2 tane daha yapılıyor. Herkese hayırlı Uğurlu olsun.”Konuşmaların ardından dualar okunup, kurban kesilerek ısı merkezinin açılışı yapıldı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli