Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Sındırgıda 23 yıllık hayal gerçekleşiyor

Sındırgıda 23 yıllık hayal gerçekleşiyor

Sındırgı Belediyesi, halkın 23 yıllık beklentisini sona erdiriyor.

Sındırgı Belediyesi, halkın 23 yıllık beklentisini sona erdiriyor.
Sındırgı en büyük özlemi olan sıcak suyuna kavuşuyor. Sındırgı Belediyesi`nin en büyük projesi olan jeotermal ile ısınma hayat buluyor. Sındırgı Hisaralan bölgesi sınırları içerisinde bulunan ve kaynaktan 98 derece sıcaklıkta çıkan termal suyun ilçe merkezine gelmesi için ilk kazma geçtiğimiz Cuma günü Hisaralan bölgesinde vuruldu.
Sıcak su için ilk kazmanın vurulması sırasında Sındırgı`ya hayırlı ve uğurlu olabilmesi için dualar edildi kurban kesildi.
Bu 23 yıllık özleme son demeye Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, İlçe Kaymakamı Hüseyin Çelik, Yüzbaşı Alper Akça, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Yıldız, Belediye Meclis üyeleri, Edremit Jeotermal Genel Müdürü Hüseyin Kazdal, Laguna Termal Otel Sorumlusu İbrahim Açıksöz, Belediye Personeli ve köylüler katıldı.
Sıcak suyun olduğu Hisaralan bölgesinde Cuma Günü başlayan çalışmada 1000 metrelik alan kazıldı. Bir yandan kazı çalışmaları aralıksız devam ederken bir yandan da sıcak su için borular ilçeye gelmeye başladı. Cumartesi günü saat 11:00`da 8 tır ilçeye geldi. 8 tır içerisinde 1200 metrelik 300`lük izoleli ST52 çelik boru ilçeye getirildi. Çelik boruların ilçeye gelmesini Sındırgı halkı dualar eşliğinde karşıladı. Sındırgı Belediyesi tarafından ise lokma hayrı düzenlendi. 8 Tır daha sonra Hisaralan bölgesine gitti. Boruları kaynaklama işlemi ise Çarşamba günü başlayacak. Bölgeden merkeze kadar olan mesafede toplam 17200 metrelik bir alan kazılacak. Sıcak suyun ilçede akması ise Temmuz 2013 olarak hedefleniyor. 
Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul ``Sındırgı bölge olarak içerisinde bir sürü nimetleri barındırıyor. Bunların başında ise Hisaralan bölgemizde bulunan kaynaktan 98 derece çıkan sıcak suyumuz geliyor. Tam 23 yıldır sıcak suyumuzu ilçemize getirmek için çeşitli çalışmalar yapıldı ama Allahıma şükürler olsun ki bu büyük şeref bana nasip oldu. Geçtiğimiz Cuma günü dualar eşliğinde ilk kazmamızı vurduk. Toplamda 1000 metrelik bir alan kazdık. Cumartesi günü ise ilçemize sıcak suyun geçeceği borularımız 8 tır ile geldi. Çarşamba günü ise kaynak çalışmalarımıza başlayacağız. Sıcak suyun ilçeye gelmesi demek bir sürü sorunun da önüne geçilmesi demek. Bunların en başında ise işsizlik geliyor. Sındırgımız devamlı göç veren bir ilçe artık buna dur demenin zamanı geldi. Sıcak suyumuzla birlikte ilçemizde turizm potansiyeli de üst düzeye çıkacak. Şu an bölgemizde çeşitli firmalar Termal Oteller yapmak için sıraya girdiler. Bunlara izin verirken çalışanların Sındırgı nüfusuna kayıtlı olması şartı koşuyoruz. Bu da gençlerimize iş kapısı açmak demektir. Diğer en önemli konuların başında ise seracılık geliyor. Sıcak suyun ilçemize gelmesi ile birlikte seracılık, ilçemizin ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olacak. Seracılığı Sındırgı`da Belediye olarak biz başlatacağız. Bunun çalışmalarına şimdiden başladık. Artık Sındırgımız Jeotermal ile birlikte Miladını yaşayacak. Sıcak suyun ilçemizde gelmesinde bizlere yardımcı olan dualarını esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli