Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sındırgı´da yeni geçim kaynağı bulundu

Sındırgı´da yeni geçim kaynağı bulundu

Sındırgı´da yeni geçim kaynağı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler olarak açıklandı.

Sındırgı´da yeni geçim kaynağı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler olarak açıklandı.
Sındırgı Belediyesi ilçe genelinde bulunan Endemik türü bitkilerin ekonomiye kazandırılması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığıyla ortak çalışma başlattı.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmanın Kırsal Mahallelerin kalkınmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
İlaç sanayinin ham madde kaynağı olan Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin toplanması için başlatılan çalışma kapsamında alıcı firma yetkilisi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Sındırgı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Himmet Taşlıoğlu ve personeli Çılbırcı mahallesinde ilk alımı gerçekleştirdi. Çılbırcı Mahalle Muhtarı Mesut Sensöz mahalle sakinlerinin topladığı Tıbbi ve Aromatik Bitkileri teslim etti. Çılbırcı mahalle sakinleri ilk etapta Anamur Çayı, Sarı Kantaron, Adaçayı, Kekik Çeşitleri, Ayvadana, Papatya, Zahter, Gülhatmi, Civanperçimi ve Kırık Kilit Otu toplayarak ev ekonomisine katkı sağladılar.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Sındırgı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında Sındırgı´da tespit edilen 25 adet endemik bitki türü ekonomiye kazandırılıp, ilerleyen dönemde Coğrafi İşaret Tescili yapılacağı planlandığı bildirildi.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçe genelinde bulunan Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin ekonomiye kazandırılarak ilçeye ve kırsal mahallelerde yeni istihdam alanlarıyla göçün önüne geçmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli