Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Sındırgı´da Turist kafilesi coşkuyla karşılandı

Sındırgı´da Turist kafilesi coşkuyla karşılandı

Termal Turizm alanında önemli bir aşama kaydeden Sındırgı ilçesinde doğallık ve samimiyet turizmle buluşuyor.

Son günlerde termal ve ekoloji turizmi sahil turizmine göre daha gözde bir hale geldi. Özellikle büyükşehirlerde trafik ve gürültüden uzaklaşmak isteyenlerin ve tatillerini stresten uzak, doğal güzelliklerin ön planda olduğu ve samimi bir ortamda geçirmek isteyenlerin adresi Sındırgı ilçesi oldu.
Yükselen termal tesislerin yanında Sındırgı Belediyesi tarafından turizme destek amaçlı yürütülen projeler ilçeye gelen ziyaretçilerin takdirini topluyor. Hanımeli çarşısı ile birlikte hanımların istihdama karışması sağlanırken geliştirilen projeler ile de ilçeye gelen ziyaretçilere doğal ve samimi bir ortam hazırlanıyor. Sındırgı Belediyesi ve vatandaşlar el birliği ile ilçede turizme yeni bir yön veriyor.
Sındırgı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ile faaliyete geçirilen Kınık mahallesindeki taş değirmende üretilen unlar, farklı kırsal mahallelerde köy ekmeği, otlu sini ve pideye dönüştürülerek ilçeye gelen ziyaretçilere sunuluyor. Benzer bir örneği Çaygören mahallesi sakinleri tarafından gerçekleştirildi. Mahalle sakinlerinin imece usulü yaptıkları ekmekler, otlu siniler ve odun ateşinde semaverde demlenen çay turist kafilesinin büyük beğenisini topladı. Ziyaretçiler hem doğal ortamın tadını çıkardılar, hem de köylülerle birlikte ekmek pişirdiler.
Sındırgı Belediyesi tarafından verilen rehberlik hizmetinden çok memnun olduklarını belirten kafile ilçenin gerçekten görülmeye değer, samimi insanları ile doğallığını kaybetmeyen, huzurlu bir tatil için güzel bir adres olduğunu söyledi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli